Numarul candidatilor inscrisi la bacalaureat, sub orice asteptari. Vezi cifrele

05-06-2012 14:00

elevi Arad

Promovabilitatea slaba de la bacalaureat inregistrata anul trecut in Arad pare sa-i fi speriat pe absolventii de liceu din promotia actuala. Aproape un sfert dintre ei nu-si vor sustine examenul maturitatii.

Conform cifrelor prezentate de Inspectoratul Scolar Judetean, doar 3.263 de absolventi din promotia actuala s-au inscris la bacalaureat, in timp ce restul pana la 4088 absolventi nu sunt interesati de examen. Numarul candidatilor este completat de absolventi din anii precedenti, adica 1108, cu mult mai putini decat se estimase ca isi vor da examenul maturitatii.

“Am facut pregatiri sa primim 7.000 de candidati la bacalaureat, avand in vedere numarul mare al celor care nu au promovat anul trecut. S-au inscris cu 3.000 mai putini decat asteptarile”, a declarat inspectorul scolar general Nicolae Pellergini.

Cel mai probabil, rezultatele foarte slabe de anul trecut i-au descurajat pe absolventii de liceu. In sesiunea de vara a bacalaureatului din 2011, promovabilitatea a fost de numai 37,44 la sută, cea mai mica din istorie. Spre comparatie, in 2010 procentul era de 86,38.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO