In Arad s-au inscris mai putini copii in clasa pregatitoare decat numarul de locuri disponibile

23-04-2013 14:49


copii scoala

 Estimarile Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Arad privind numarul de copii ce se vor inscrie in clasa pregatitoare s-au dovedit prea optimiste.

 Pana la termenul limita pentru depunerea cererilor, care a fost ieri, s-au contorizat 3295 de copii, fata de 3700 de locuri alocate in cele 200 de clase pregatitoare din judet.

Cu toate acestea, sunt cateva scoli din municipiul Arad unde nu exista suficiente locuri pentru cate cereri de inscriere au fost depuse. La acestea, numarul cererilor depaseste cu cel mult 20 numarul locurilor.

Astfel, printre scolile vanate de parinti se numara Generala nr. 5, considerata una dintre cele mai bune din judet, dupa rezultatele elevilor la invatatura.

“Am avea nevoie de o suplimentare de 18 locuri in cele trei clase organizate, pentru ca din cauza lipsei spatiului este exclus sa mai facem o clasa. Noua copii trebuie rezolvati obligatoriu, ei fiind din circumscriptie, dar avem inca noua familii care au deja copii la noi si vor sa-i inscrie si pe fratiorii mai mici”, a declarat directorul institutiei, Maria Pascalau.

Printre alte unitati de invatamant care au nevoie de suplimentarea locurilor se numara Liceul Pedagogic “Dimitrie Tichindeal” Arad, Scoala Gimnaziala “Aurel Vlaicu” – pentru sectia de limba germana si Liceul German Adam Muller Gutenbrunn. Cererile parintilor vor fi luate in discutie de Consiliul de Administratie al ISJ.

Pe de alta parte, una dintre scolile importante din Arad, Colegiul National “Elena Ghiba Birta”, a renuntat la o clasa pregatitoare din cele doua existente pentru ca nu sunt destui copii inscrisi.

“In circumscriptia in care ne aflam, populatia este mai imbatranita, astfel ca nu am avut suficiente cereri pentru a acoperi cele doua clase. Am cerut totusi o suplimentare de cinci locuri pentru ca avem 30 de copii la inscrieri, iar clasa e de 25 de elevi”, a declarat directorul adjunct, Lilla Pellegrini.

Referitor la cele aproximativ 400 de locuri pentru care nu exista cereri, repezentantii ISJ spun ca o parte dintre acestea s-ar putea ocupa in etapa a II-a a inscrierilor.

“Am estimat totusi un numar mai mare de copii din dorinta de a ne asigura ca vor fi suficiente locuri”, a precizat inspectorul scolar general adjunct.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO