Drum nou de zece milioane de lei, nefolosit pentru ca nu are iesire la un capat. Cum explica Primaria Arad

Ultima actualizare: 31-05-2014 06:57
drum fara iesire, arad

 Legatura rutiera intre strada Campul Linistii si DN7, care ar fi trebuit sa fie folosita deja de patru luni pentru scoaterea traficului greu din Arad, nu poate fi deschisa circulatiei pentru ca nu are iesire la un capat.

 Drumul de 1,3 kilometri a costat 10,3 milioane de lei si a fost finalizat inca din luna februarie, adica in termenul prevazut in contract. Pe cand sa ajunga si soferii pe aceasta sosea, responsabilii Primariei Arad si-au dat seama ca o iesire obisnuita la drumul national (Centura de Nord-Vest) ar periclita siguranta traficului si s-au gandit ca ar fi mai potrivit un sens giratoriu.

Functionarii au constatat insa ca o parte din terenul necesar pentru realizarea investitiei este in proprietatea privata a trei persoane. Dupa discutii indelungi cu acestea, Primaria asteapta acum ca parcelele necesare sensului giratoriu sa ii fie donate.

Corina Draghici, purtator de cuvant Primaria Arad: “Au fost identificati trei proprietari, dar procedurile juridice au durat destul de mult. Suntem in faza finala cu acestea, iar in urmatoarea sedinta a Consiliului Local cele trei parcele vor fi primite sub forma de donatie”.

Proprietarii vor dona parcele de 250, 500 si 1526 de metri patrati, a caror valoare totala este de 242.118 lei, conform unui raport al functionarilor.

Chiar si dupa finalizarea acestor proceduri juridice, noul drum nu va putea fi folosit in urmatoarele luni, pentru ca mai este nevoie de timp pentru organizarea licitatiei pentru atribuirea contractului, dar si pentru executia lucrarilor.

Proiectul a fost initiat in 2012 de catre municipalitate cu scopul de a scoate traficul greu de pe o artera importanta a orasului – Calea Aurel Vlaicu – pe soseaua de centura. Cea mai mare parte a sumei cheltuite, respectiv opt milioane de lei, provine de la Uniunea Europeana si este nerambursabila.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO