Alegeri SUA 2020. Joe Biden, ironizat pe rețelele de socializare, din cauza unei confuzii jenante

Ultima actualizare: 04-11-2020 17:20
Joe Biden, ironizat pe retelele de socializare
Facebook.com

Candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA, Donald Trump, a distribuit pe rețelele de socializare o înregistrare cu un moment stânjenitor pentru rivalul lui democrat, Joe Biden.

La o scurtă oprire, marți, în Pennsylvania, democratul Joe Biden a făcut o serie de confuzii jenante.

Alegeri SUA 2020. Joe Biden și-a încurcat nepoatele 

 

El și-a încurcat nepoatele și a dat să-l prezinte alegătorilor pe fiul său Beau, care ... a murit în 2015.

"Acesta este fiul meu Beau Biden, pe care mulţi dintre voi l-aţi ajutat să fie ales în Senatul din Delaware. Aceasta este nepoata mea Natalie", a spus el luând-o de umeri pe o altă nepoată, Finnegan.

Dându-şi seama de greşeala comisă, septuagenarul şi-a revenit şi a continuat pe un ton confuz: "O, nu, aşteaptă, nu este cea potrivită". Apoi a luat-o pe cealaltă nepoată, Natalie, de umeri.

Natalie este fiica fiului său Beau, care s-a stins din viaţă în urmă cu cinci ani în urma unui cancer.

Aceste gafe nu sunt o noutate pentru Joe Biden, pe care Donald Trump îl acuză de senilitate, fără a merge însă atât de departe încât să folosească acest cuvânt.

De altfel, aceste gafe ale lui Biden au ajuns motiv de ”meme”-uri, pe rețelele de socializare.

Joe Biden a avut o relaţie foarte apropiată cu fiul său Beau, pe care l-a pomenit frecvent în discursurile sale de campanie. Fost procuror general al statului Delaware, rezervist în armată trimis în Irak, Beau Biden părea destinat unei cariere strălucite.

Echipa de campanie a lui Biden îl acuză pe Trump că încearcă să oprească numărarea voturilor

 

Echipa de campanie a candidatului democrat la preşedinţia SUA, Joe Biden, l-a atacat miercuri pe preşedintele în exerciţiu, republicanul Donald Trump, care a părut să ameninţe cu o bătălie în instanţă pentru a opri înregistrarea voturilor, avertizând că şi democraţii au avocaţi care vor lupta pentru numărarea fiecărui vot, transmit dpa, Reuters şi EFE.

"Declaraţia din această seară (marţi noaptea - n.r.) a preşedintelui despre încercarea de a opri numărarea voturilor corect exprimate este scandaloasă, fără precedent şi incorectă", a apreciat şefa de campanie a lui Biden, Jen O'Malley Dillon, într-o declaraţie de presă.

"Niciodată în istoria noastră un preşedinte al Statelor Unite nu a mai căutat să-i priveze pe americani de vocea lor într-un scrutin naţional", a adăugat ea.

Dillon a insistat că Trump nu are dreptul legal să se declare învingător sau să influenţeze procesul de numărare a voturilor.

"Dacă preşedintele îşi pune în aplicare ameninţarea de a se adresa instanţelor pentru a încerca să oprească înregistrarea corespunzătoare a voturilor, avem pregătite echipe juridice pentru a fi desfăşurate ca să se opună unui astfel de efort. Şi vor câştiga", a insistat Dillon, care a avertizat că "numărarea (voturilor - n.r.) nu se va opri".

"Va continua până când toate voturile corect exprimate vor fi numărate", a insistat Dillon.

Reacţia echipei de campanie a lui Biden intervine după ce preşedintele Donald Trump, care şi-a anunţat prematur victoria deşi voturile încă se mai numărau, a declarat - fără dovezi - că este în desfăşurare "o fraudă majoră" şi a ameninţat să se adreseze instanţelor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO