Mircea Diaconu a fost chemat la discuții cu ALDE și Pro România pentru prezidențiale

26-08-2019 10:59


Mircea Diaconu

Fostul europarlamentar Mircea Diaconu spune că a fost chemat la discuții cu ALDE și Pro România, în vederea susținerii sale în cursa pentru alegerile prezidențiale.

”Da, se pare că voi avea discuții, de asta mi-am modificat programul (...), am primit telefon și m-au chemat la o discuție, asta și fac acum, mă duc.

Ce am zis ieri că nu voi negocia, termenul rămâne în continuare așa, nu voi negocia, pentru că n-am ce negocia. De pe o asemenea postură cineva vrea să mă sprijine, e în regulă, mă bucur și văd termenii sprijinului, atât, dar nu negociez nimic, că n-am ce să dau” - a declarat el la RFI.

Întrebat ce părere are despre ipoteza apărută în presă, potrivit căreia Călin Popescu Tăriceanu se va retrage din cursa prezidențială și va face o alianță cu Pro România, iar cele două formațiuni îl vor susține pe el la Președinție, Mircea Diaconu a răspuns: ”După cum arată lucrurile, apropo de telefonul de aseară târziu și de faptul că mă duc acum la discuțiile astea, probabil că așa și va fi, însă nu mă duc să negociez, ci mă duc să înțeleg termenii și da, să negociez, dacă vreți sau să securizez termenii relației”.

Diaconu şi-a anunţat duminică intenţia de a candida la alegerile prezidenţiale, cerând sprijinul cetăţenilor pentru a strânge cele 200 de mii de semnături necesare.

Sursa: rfi.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO