Numărul românilor înregistrați pe www.votstrainatate.ro. Cum vă puteţi înscrie

Ultima actualizare: 29-07-2019 20:14

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că de la momentul începerii înregistrărilor pe portalul www.votstrainatate.ro, și anume 28 iulie 2019, ora 12:00, și până în prezent, s-au înscris 1.420 de alegători români.

Dintre cele două variante disponibile, vot prin corespondență sau la o secție de votare din străinătate mai aproape de domiciliu sau reședință, până la acest moment cea mai accesată opțiune este cea pentru votul prin corespondență.

Autoritatea Electorală Permanentă face un apel către toți cetățenii români cu drept de vot din afara țării să se înregistreze pe www.votstrainatate.ro pentru a-și exercita dreptul la vot la alegerile pentru Președintele României în cele mai bune condiții.

Vă reamintim că formularele de înregistrare vor fi active până în data de 11 septembrie 2019.

AEP se află în contact permanent cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE) și Ministerul pentru Românii de Pretutindeni pe tema activității de informare a alegătorilor din afara țării cu privire la opțiunile de vot pe care le au la dispoziție pentru acest scrutin și pentru buna organizare a procesului electoral.

În acest sens, va fi demarată o amplă campanie de comunicare care vizează informarea corectă și eficientă a cetățenilor români cu drept de vot din străinătate.

Întrebări și sesizări legate de procedura de preînregistrare și înscriere pot fi transmise la adresa de e-mail contact@votstrainatate.ro.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO