Campania electorala din turul II a inceput cu atacuri nationaliste. Candidatii se acuza de secesiune si ... "cretinisme"

Ultima actualizare: 10-11-2014 06:50
Klaus Iohannis, Victor Ponta

Vineri, 7 noiembrie 2014, este data la care incepe oficial campania electorala pentru turul al 2-lea al alegerilor prezidentiale, conform programului electoral aprobat, in care Victor Ponta si Klaus Iohannis se lupta pentru fotoliul de la Cotroceni.

Urmariti cele mai noi informatii si analize despre alegerile din acest an din Romania in sectiunea speciala ALEGERI PREZIDENTIALE 2014, precum si pe Twitter @StirileProTV.

Conform legii, campania electorala din turul 2 al alegerilor prezidentiale 2014 se incheie pe 15 noiembrie 2014, ora 07.00.

Cu o zi inainte de inceperea oficiala a campaniei electorale, Victor Ponta, aflat deja in turneu electoral in Baia Mare, a declansat atacul asupra contracandidatului sau, pe tema descentralizarii.

"Eu cred ca si domnul Iohannis vrea descentralizare. Da stiti la fel de bine ca si mine ca orice idee de descentralizare venita de la domnul Iohannis va fi considerata oriunde in alta parte ca o idee de secesiune, ca o idee ca ne despartim, iarasi, si ne impartim intre cei din vest si cei din est, cei din sud si cei din nord. Ori eu cred ca descentralizare inseamna mai multa unitate de fapt, ca descentralizare si regionalizare inseamna sa fim toti mai constienti de faptul ca putem impreuna sa fim mai puternici." - a spus liderul PSD.

CITITI SI: YES LA VOT, Simona Halep. "Cum sa castigi daca nu te prezinti la meci? Eu zic sa mergem la vot"

In replica, presedintele PNL a declarat ca aceste acuzatii la adresa sa "nu sunt afirmatii politice, ci cretinisme" si ca a sustine astfel de lucruri "de dragul catorva voturi" nu este admisibil.

ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. "Cum poate cineva sa vina in anul 2014 sa afirme in fata electoratului, in spatiul public, ca cineva vrea sa rupa Ardealul sau sa duca la o invrajbire a ardelenilor impotriva oltenilor? Pai, nu va suparati, astea nu sunt afirmatii politice, astea sunt cretinisme. Asa ceva nu ai voie sa spui", a spus Klaus Iohannis conform Mediafax, care citeaza Digi 24.

"Sunt lucruri care s-au afirmat eronat candva la inceputul anilor '90 si care au creat mari probleme. Or sa vii in 2014, de dragul catorva voturi, sa spui astfel de lucruri, nu este admisibil. Eu nu numai ca nu am afirmat niciodata asa ceva, nici macar prin gand nu mi-a trecut ca cineva dintre politicieni poate sa afirme asa ceva", a mai spus Iohannis.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO