ALEGERI PREZIDENTIALE 2014. Presedintele cere demisia ministrului de Externe si a celui pentru Romanii de Pretutindeni

Ultima actualizare: 05-11-2014 06:43
Traian Basescu 9 octombrie 2014

Presedintia a anuntat printr-un comunicat de presa ca seful statului cere demisia a doi minsitri in urma deficientelor de la sectiile de votare de peste hotare

 Comunicatul a aparut la scurt timp dupa inchiderea urnelor si exprima „Pozitia presedintelui Romaniei, domnul Traian Basescu, cu privire la procesul electoral pentru alegerea presedintelui Romaniei”. Textul comunicatului:

Presedintele Romaniei, domnul Traian Basescu, a urmarit cu atentie procesul electoral pentru alegerea presedintelui Romaniei care s-a desfasurat duminica, 2 noiembrie a.c., atat in tara, cat si in strainatate.

Domnul presedinte Traian Basescu constata ca au existat grave deficiente de organizare a procesului electoral in sectiile de votare din strainatate, unde nu s-au asigurat corespunzator materialele necesare si nici personal suficient.

De asemenea, numarul mic de sectii de votare organizate in strainatate a facut ca un numar mare de romani sa nu-si poata exercita dreptul de vot.

Domnul presedinte Traian Basescu constata, totodata, deficiente in asigurarea formularelor pentru declaratiile pe proprie raspundere in numeroase sectii de votare din tara.

Neajunsurile semnalate au impiedicat cetatenii romani sa-si exercite dreptul constitutional de a-si alege presedintele. In aceste conditii, se impune demisia ministrului Afacerilor Externe, domnul Titus Corlatean, si a ministrului delegat pentru Romanii de Pretutindeni, domnul Bogdan Stanoevici.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO