Traian Basescu, despre alegerile parlamentare: "Foarte probabil, voi candida"

09-10-2016 21:54

Traian Basescu - AGERPRES

Traian Basescu a declarat duminica seara, la B1 TV, ca foarte probabil va candida la alegerile parlamentare din aceasta toamna, dar a mentionat ca mai asteapta rezultatul unui studiu sociologic pentru a vedea daca este util sau nu partidului.

"Eu vad discutiile in organizatii, foarte probabil voi candida, ceea ce nu inseamna ca inainte de a anunta public candidatura si oficial nu se va termina studiul sociologic pe care il avem in lucru, sa vad daca sunt util sau nu partidului. Partidul spune ca as fi util, dar eu vreau sa ma conving si stiintific, a precizat Basescu la B1 TV.

El a adaugat ca experienta pe care a acumulat-o poate fi utila Romaniei nu numai prin crearea unui partid, dar si printr-o activitate politica oficiala.

Intrebat daca i-a fost afectata imaginea publica de disputele din ultimele perioada, Basescu a raspuns afirmativ Categoric da, eu am fost in dispute publice extrem de dure de 12 ani. Nu sunt un politician nou, singurul meu contraargument poate fi am o experienta uriasa, vreau sa o folosesc in continuare, a spus Basescu.

Intrebat referitor la perceptia populatiei, care ar dori sa vada in politica politicieni noi, Basescu a dat un exemplu din partidul sau, la alegerile locale Am tinut cont de aceasta poveste cu oameni noi, am scos oameni noi in 90% din localitatile unde am avut candidati. Pai oamenii noi, desi unii aveau organizatii destul de puternice, au luat unu si doua procente. Pana la urma, romanii se indreapta catre oameni macar relativ cunoscuti, a spus Basescu.

Cat priveste numarul de semnaturi stranse pana acum de PMP, Basescu a spus ca vineri seara erau 221.000 de semnaturi valide si inca 100.000 la verificare. Sa nu fie surprize, pentru ca au fost liste care s-au trimis inapoi pentru ca la CNP in loc sa aiba opt cifre avea sapte. Operatorul gresise una, a sustinut Basescu.

In alta ordine de idei, presedintele PMB a punctat ca formatiunea politica este crestin-deomocrata, membra a PPE cu drepturi depline, deci partid de centru-dreapta.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Exclusiv PRO TV Plus
Neti Sandu, previziuni pentru anul 2021. Ce se va întâmpla cu fiecare zodie în parte

20:05
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26