Liberalii din Sibiu sunt suparati. Au castigat alegerile in judet, dar au acelasi numar de parlamentari cu PSD

Dată publicare: 15-12-2016 16:04
Dată actualizare: 18-12-2016 07:16


Raluca Turcan

Liberalii sibieni sunt nemultumiti de redistribuirea mandatelor, dupa ce au reusit sa obtina patru mandate in urma scrutinului de duminica, la fel ca si social-democratii, desi PNL a castigat alegerile in judet.

"Rezultatul m-a surprins. Rezultatele nu sunt nici corecte, nici normale. Este clar ca aceasta legislatie are carente si trebuie ajustata pentru ca descurajeaza alegatorii sa mai mearga la vot, cand o majoritate voteaza o formatiune politica si primesc ce nu au votat, cum poti sa-i capacitezi sa mai iasa la vot?!

Nu este normal si firesc ca sa votezi un partid si sa primesti parlamentari de la partidul care a avut al doilea scor pe judet", a declarat prim-vicepresedintelui organizatiei liberale Daniela Cimpean, conform Agerpres.

PNL si PSD au obtinut cate patru parlamentari, in urma alegerilor de duminica, desi PNL a avut cel mai bun scor, potrivit Biroului Electoral Judetean (BEJ) Sibiu.

PNL Sibiu trimite în Parlament trei deputati (Raluca Turcan, Nicolae Neagu si Constantin Sovaiala) si pe senatorul Mircea Cazan.

PSD Sibiu are doi deputati (Ioan Ovidiu Sitterli si Ioan Terea) si doi senatori (Viorel Arcas si Nicolae Avram).

USR are un singur parlamentar in judetul Sibiu, pe deputatul Dan Barna, potrivit BEJ.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO