Toboșarul de poveste al Cetății Sighișoara și îndemnul său: ”Mergeți la vot, credeți în viitorul României”

Dată publicare: 27-09-2020 16:46
Dată actualizare: 27-09-2020 17:09


De 15 ani, cetatea medievală din Sighișoara este animată de prezența unui personaj desprins parcă din altă epocă. Dorin Stanciu este cunoscut de turiștii români și nu numai drept toboșarul cetății.

Plin de viață și dornic să vorbească despre minunățiile locului. La bază este profesor și își face meseria cu drag în comunitate.

Doamnelor și domnilor, din cetate încă orologiul bate, toboșarul a cântat pentru dvs, bine ați venit, am zis”.

Cei care calcă pragul cetății medievale din Sighișoara au parte de o călătorie în timp, dar și de o veritabilă lecție de istorie.

Dorin Stanciu îmbracă zilnic strai medieval și îi îmbie pe turiști să descopere zona în 60 de limbi.

Dorin Stanciu, toboșarul Cetății Sighișoara: ”Șase luni am venit gratuit, doi ani am studiat să văd dacă fac față, pentru că îți pui sufletul pe tavă, pentru imaginea României, imaginea Sighișoarei și pentru turismul cultural. Eu sunt îndrăgostit de orașul meu natal, este aur, este un aur și pentru România și pentru Europa”.

 

”Pentru asta am votat, pentru copiii mei și pentru copiii României”

 

Duminică, toboșarul s-a prezentat la post după ce și-a îndeplinit datoria de cetățean și a votat.

Dorin Stanciu, toboșarul Cetății Sighișoara: ”Mergeți la vot, credeți în viitorul României pentru copiii noștri, pentru asta am votat, pentru copiii mei și pentru copiii României”.

Localnic: ”Aștept ca acest oraș să prospere, vreau să ajungă undeva mai sus decât ne aflăm în momentul de față”.

Localnic: ”E un oraș istoric, e una din singurele cetăți locuite s-ar putea spune și vizitata de foarte mulți turiști și ar fi păcat ca turiștii care vizitează să vadă mizerie și lucrurile care nu sunt la locul lor, că e și mândria noastră”.

Sighișoara rămâne printre destinațiile din România cu mare priză la publicul străin.


VIDEO PROTVPLUS.RO