Rezultate alegeri locale 2020 Primăria Arad. PNL: Călin Bibarţ a câștigat un nou mandat

Ultima actualizare: 28-09-2020 00:27
alegeri locale 2020
Inquam Photos / Octav Ganea

Actualul primar interimar al municipiului Arad, liberalul Călin Bibarţ, ar fi câştigat alegerile, conform numărătorii paralele a voturilor efectuată de PNL, iar preşedintele Consiliului Judeţean, Iustin Cionca (PNL), ar fi obţinut un al doilea mandat.

 

UPDATE: Călin Bibarţ a câștigat alegerile pentru Primăria Arad, potrivit PNL. Acesta este urmat în preferinţele electoratului de candidatul USR PLUS, senatorul Adrian Wiener, şi de către candidatul PSLC, senatorul PSD Mihai Fifor.

Preşedintele PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, a declarat, pentru AGERPRES, că "Primăria Arad a fost câştigată de candidatul PNL, Călin Bibarţ, în marea majoritate a secţiilor de votare".

"Este clar, în cursa pentru Primăria Arad a învins PNL. La fel şi la Consiliul Judeţean, unde domnul Iustin Cionca este pe primul loc. În judeţ avem 50 de primari (din 76 - n.r.), conform datelor pe care le-am centralizat noi până acum", a afirmat Falcă.

Liderul PNL Arad a spus procentele le va oferi la finalizarea numărătorii paralele a PNL, "dar ordinea primelor trei locuri este certă la Primăria Arad".

Călin Bibarţ, în vârstă de 49 de ani, a ajuns primar interimar după ce Gheorghe Falcă a fost ales europarlamentar, în 2019.

Prezenţa la închiderea urnelor a fost de 29,81% în municipiul Arad.

 

Aici afli prima dată cine a câştigat alegerile locale 2020 pentru Primăria Arad. Primele rezultate ale alegerilor locale 2020 pentru Primăria Arad vor fi anunţate duminică 27 septembrie, după ora 21:00, când se închid urnele în toată ţara.

UPDATE: Senatorul Mihai Fifor, preşedinte al PSD Arad şi candidat la funcţia de primar al municipiului, şi-a exercitat dreptul la vot, iar după ieşirea de la urne a declarat că a optat pentru "un nou destin" şi "o altă şansă" pentru oraş.

„Am votat cu inima deschisă, am votat pentru oraşul acesta, am votat pentru ca fiecare arădean să se simtă acasă în oraşul lui, pentru un nou destin al acestui oraş minunat. Am votat pentru că eu cred cu adevărat că Aradul merită mai mult. (...) E important să mergem la vot, să ne exprimăm opinia şi dorinţa, este important să mergem şi să dăm o nouă şansă Aradului", a afirmat Fifor, potrivit Agerpres.

Cine candidează în 2020 la Primăria Arad

Actualul primar al Aradului, Călin Bibarț, candidează pentru un mandat plin. În 2019, era viceprimar și a fost numit interimar în locul lui Gheorghe Falcă, care obținuse fotoliul de europarlamentar. În total, 12 candidați se află pe lista pentru funcția de primar al Aradului.


În ordinea de pe buletinul de vot, la Primăria Arad sunt următorii candidaţi:


Bibarț Laurențiu-Călin (candidat la Primăria Arad din partea PNL)

Galea Cristian Aurel (candidat la Primăria Arad din partea PMP)

Meszar Alexandru (candidat la Primăria Arad din partea UDMR)

Lupaș Marin (candidat la Primăria Arad din partea PRO România)

Burtea Raoul-Stanciu (candidat la Primăria Arad din partea Partidului Ecologist Român)

Cirți Elena -Roxana (candidat la Primăria Arad din partea Partidului Puterii Umaniste)

Caba Samuel-Adrian-Iosif (candidat la Primăria Arad din partea Partidului republican din România)

Pârvulescu Dan-Eusebiu (candidat la Primăria Arad din partea Partidului Noua Dreaptă)

Pop Viorica-Elvira (candidat la Primăria Arad din partea Partidului Arădenilor)

Fifor Mihai Viorel (candidat la Primăria Arad din partea Platformei Social Liberal Creștină -PSD)

Mărculescu Gheorghe-Eugen (candidat la Primăria Arad din partea Partidului Comuniștilor)

Wiener Adrian (candidat la Primăria Arad din partea USR)

Rezultatele alegerilor locale din 2016 pentru Primăria Arad

 

Gheorghe Falca (PNL), a câstigat al patrulea mandat cu 46,12 la suta din voturi, potrivit rezultatelor finale ale BEM, in timp ce următorul clasat a fost Sebastian Bulumac (independent susținut de PSD și alte formațiuni), care a obținut 26,69 la sută din voturi.

Dacă votezi în Arad şi nu ştii de ce secţie de votare ţii, vezi aici unde votezi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO