Rezultate alegeri locale 2020. Cinci femei au câştigat alegerile pentru funcţia de primar în județul Botoșani

Ultima actualizare: 29-09-2020 10:34
vot
Inquam Photos / George Călin

Cinci femei au câştigat alegerile pentru funcţia de primar desfăşurate duminică în judeţul Botoşani, potrivit datelor prezentate de Autoritatea Electorală Permanentă.

În comuna Călăraşi, actualul primar, Elena Vrajotis (PNL), a câştigat un nou mandat, impunându-se categoric în faţa candidatului PSD, Dumitru Rusu. Vrajotis a obţinut voturile a 902 alegători din totalul celor 1.477 care şi-au exprimat corect votul. Contracandidatul acesteia, Dumitru Rusu a avut doar 279 voturi, transmite Agerpres.

La Cristineşti, Daniela Stredie (PNL) a câştigat în faţa candidatului Pro România, Vasile Cheptanariu, la o diferenţă de 147 de voturi. Stredie a avut 723 de voturi din totalul celor 1.642 voturi valabil exprimate, în timp ce Cheptanariu a înregistrat 576 voturi.

În comuna Havârna, candidatul PSD Rodica Baltă a câştigat cu 588 de voturi, învingându-l pe candidatul PNL Corneliu Sergiu Saviuc, care a avut 515 din totalul celor 1.682 voturi valabil exprimate.

Câte candidate au participat din partea PSD pentru funcția de primar în județul Botoșani
 

Totodată, în comuna Răuseni s-a impus actualul primar Maria Jîjîie (PSD), care a câştigat un nou mandat în defavoarea candidatului PNL Florin Olaru. Jîjîie a obţinut voturile a 762 alegători, în timp ce Olaru a convins doar 203 alegători. La Răuseni s-au înregistrat 1.002 voturi valabil exprimate.

Cel de-al cincilea primar femeie este din comuna Vârfu Câmpului. Maria Huţu, care a candidat din partea PSD şi care este primar în exerciţiu, s-a impus în faţa candidatului PNL, Doru Zub Ursu, la o diferenţă de peste 500 de voturi. Huţu a întrunit voturile a 1.101 alegători, din totalul celor 1.774 care şi-au exprimat corect votul, în timp ce candidatul liberal a avut susţinerea a 437 alegători.

Rezultate alegeri locale 2020 Primăria Botoșani. Diferență de 6 voturi între primii doi clasați
 

Liberalul Cătălin Flutur, primarul în funcție la al treilea mandat, ar fi pierdut în fața lui Cosmin Andrei, candidatul PSD, care nu își asumă însă victoria până la definitivarea rezultatelor, în condițiile în care diferența dintre cei doi este de numai 6 voturi, scrie Monitorul de Botoșani.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO