„Soții SMURD”. Daniel și Roxana salvează vieți împreună de aproape 20 de ani

Dată publicare: 11-03-2021 08:29
Dată actualizare: 11-03-2021 09:42


Fac echipă acasă, dar și la muncă, unde salvează vieți. Este povestea a doi soți din Mureș, care lucrează la SMURD, iar dorința de a ajuta i-a adus împreună și îi ține uniți de 18 ani.

Daniel a fost printre primii voluntari din cadrul echipei SMURD din Ibănești. Doi ani mai târziu, acolo a cunoscut-o pe cea care avea să îi devină soţie, pe Roxana.

Daniel Pop, paramedic: "M-a impresionat caracterul ei, aşa blândă, îi place să se implice să facă lucrurile cât de bine, să le facă perfecte. Suntem obişnuiţi continuu să fim în acţiune, aşa facem şi acasă."

Uneori salvatorii ajung în zone greu accesibile, unde ambulanța nu poate înainta. Așa că sunt nevoiţi să o ia la pas, cu echipamentul în spate. "Paramedicul cu păr bălai", așa cum îi spun colegii, nu se dă în lături niciodată.

Olivia Roxana Pop, paramedic: "Fiecare solicitare este altfel, indiferent de cazul medical. Dificile sunt cele la care ajungem foarte greu, de trebuie să luăm tot echipamentul pe spate şi să-l cărăm.”

Todoran, paramedic: "Am făcut multe ture împreună, nişte oameni profesionişti."

Detașamentul Ibănești are 13 angajați, dintre care trei femei.

Medic SMURD: "Efortul fizic pentru femei este maxim. Avem trei colege în tot echipajul. Fiecare colegă este responsabilă şi da tot ce trebuie pentru pacient.”

După 20 de ani în care paramedicii de acolo au lucrat ca voluntari, în urmă cu trei luni, toţi au fost înrolați în serviciul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș. Şi de acum sunt militari cu acte în regulă.

Tags: smurd, soti,


VIDEO PROTVPLUS.RO