Zsolt Torok a ajuns acasă pentru ultima oară. Lângă sicriul său a fost pus un piolet

Dată publicare: 19-08-2019 16:20
Dată actualizare: 20-08-2019 09:58


Unul dintre cei mai valoroși alpiniști ai României, Zsolt Torok, care a pierit în Munții Făgăraș, pe un traseu către Vârful Negoiu, a fost adus acasă, în Arad, pentru ultima oară.

Răpus de marea lui pasiune pentru munte, lasă în urmă imaginea unui temerar care se implica cu ardoare și în activități care țin de educație și protecția naturii.

Trupul său a fost depus în holul teatrului din Arad, pentru priveghi.

Înmormântarea este programată marți, iar până atunci, toți cei care au vrut să-și ia rămas bun de la valorosul alpinist Zsolt Torok, au putut veni la Teatrul din Arad.

Lângă sicriul său a fost pus, simbolic, un piolet lângă o plachetă care atestă escaladarea Vârfului Nanga Parbat, de peste 8.000 de metri din Himalaya.

Cei care l-au cunoscut și l-au prețuit pe Zsolt Torok au lăsat mesaje tulburătoare și povestesc despre modestia și caracterul nobil al celui care consideră alpinismul nu doar un sport, ci un stil de viață. Salvamontiștii care l-au recuperat cu mari eforturi dintr-o prăpastie din Munții Făgăraș spun că a alunecat pe un teren umed și că a pierit pe loc.

Vlad Căpușan, bun prieten și partener în expediții dificile, îl evocă, într-o postare pe Facebook, drept un suflet de aur, un model de curaj, entuziasm și patriotism. Cu fiecare vârf atins, a fost mândru să fluture tricolorul țării pe care a iubit-o atât de mult, scrie, îndurerat, cel cu care ar fi trebuit să plece, în septembrie, în Caucaz.


VIDEO PROTVPLUS.RO