Ziua Drapelului National. Mesajul presedintelui Iohannis: "Astazi, Tricolorul Romaniei este simbolul unui stat modern"

Ultima actualizare: 29-06-2017 07:11
klaus iohannis

Presedintele Klaus Iohannis a transmis, luni, un mesaj cu ocazia Zilei Drapelului National, afirmand ca romanii au un profund sentiment de mandrie cand vad Tricolorul arborat.

Klaus Iohannis a mai spus ca tricolorul este un simbol al unui stat modern, democratic si al unui stat stabil. 

"Pe Drapelul National sunt insemnate, in mod simbolic, toate etapele majore parcurse de tara noastra, de la marile schimbari politice, la cele economice si sociale. Semnificatia Tricolorului s-a imbogatit cu fiecare moment istoric crucial din formarea si consolidarea statului roman modern, precum si cu valoarea daruirii si sacrificiului celor care si-au pus viata in slujba idealului national", se arata in mesajul presedintelui.

Iohannis a afirmat ca trebuie, cu aceasta ocazie, cinstiti cu respect si cei care au facut posibila Unirea Principatelor in 1859, pe cei care s-au jertfit in Razboiul de Independenta, in Primul si al Doilea Razboi Mondial.

"Romanii au un profund sentiment de mandrie cand vad drapelul arborat acasa, cat si in exteriorul granitelor, in teatrele de operatii sau cu ocazia competitiilor sportive, ca insemn al unitatii si coeziunii nationale, al iubirii de neam, al onoarei si gloriei. Astazi, Tricolorul Romaniei este simbolul unui stat modern si democratic, membru al NATO si al Uniunii Europene, un aliat de nadejde al Statelor Unite ale Americii, un reper de stabilitate si un furnizor de securitate in Europa de Sud-Est", mai spune seful statului.

El afirma ca le revine tuturor romanilor "datoria morala de a cultiva pentru generatiile viitoare constiinta apartenentei la tara, la valorile autohtone si de a aduce propria contributie la apararea unitatii, suveranitatii si independentei patriei".

Cu aceasta ocazie, duminica seara si luni seara Palatul Cotroceni este iluminat in culorilor Tricolorului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO