Ziua Culturii Naționale a fost marcată și la Timișoara, dar în tramvai. Mai mulți tineri actori au urcat în diverse mijloace de transport în comun pentru o călătorie culturală.  

Au interpretat fragmente ale unor lucrări din literatura română, spre uimirea celor prezenți.

Unii și-au amintit de vremuri de mult apuse, alții spun că nu au mai văzut așa ceva.

"Poftim cultură, de Ziua Culturii Românească".

Teatru pe gratis. Asta le-au oferit mai mulți studenți la actorie din Timișoara persoanelor care au călătorit cu tramvaiul sau troleibuzul.

Actorii și-au pregătit din timp câteva poezii, dar mai mult a fost o improvizație. Timp de două ore au încercat să aducă zâmbetul pe buzele călătorilor și pentru asta au străbătut tot orașul. Au vrut ca anul acesta Ziua Culturii Naționale să fie sărbătorită într-un mod inedit.

"Ne aduce aminte de pe timpul lui Eminescu, de când eram noi tineri, cum era când eram noi elevi. Atunci nu se făcea pe tramvai".

Călătorii au rămas plăcut impresionați și au stat cu ochii ațintiți pe spectacol.

"Foarte frumos! Frumos și îndemnăm tinerii să facă așa ceva".

Și cei mai tineri s-au arătat încîntați, chiar dacă nu au mai văzut aşa ceva.

Toată lumea a rămas cu o amintire frumoasă

"Teatru în tramvai, nu. Doar jazz până acum, dar e fain și cu teatru".

De Ziua Culturii este sărbătorit și Mihai Eminescu, care s-a născut pe data de 15 ianuarie, iar tinerii actori au ales să interpreteze "Odă în metru antic".

Piesele de teatru interpretate sunt cunoscute, precum Nichita Stănescu sau Mihai Eminescu, însă unele sunt și necunoscute. Vorbim despre scriitori români care nu sunt atât de promovați.

La final toată lumea a rămas cu o amintire frumoasă.

Rareș Rusan, actor: "În general cred că a fost o impresie plăcută și mi se pare important să aducem cultura și în aceste spații mai neconvenționale".

Ziua Culturii Naționale are ca scop promovarea culturii și a artei române.