Zeci de turisti, blocati intr-o gondola din statiunea Voineasa mai bine de trei ore. Cosmarul prin care au trecut oamenii


Ultimul update: Miercuri 14 Ianuarie 2015 07:11
Data publicarii: Duminica 11 Ianuarie 2015 07:40
Categorie: Stiri actuale
Gondola

O plimbare cu telegondola s-a transformat intr-un adevarat cosmar pentru zeci de turisti din statiunea Voineasa. Din cauza viscolului, mai multi brazi au cazut pe liniile de inalta tensiune si au lasat fara curent electric intreaga zona.

75 de persoane au ramas blocate in telegondola aproape 4 ore, pana cand autoritatile au reusit sa le aduca in siguranta la baza partiei.

Alarma s-a dat dupa amiaza, cand mai multi brazi au cazut pe linia de inalta tensiune. Intreg domeniu schiabil Transalpina s-a blocat intr-o secunda, iar zeci de persoane au trait clipe de groaza cand s-au trezit captive in telegondola care a ramas pe loc.

Ina Amarinei, turist blocat in telegondola: "Cei care suntem in telecabina eram fara echipamente sau cu copii mici, am inteles ca a fost si o doamna care era insarcinata, dar a reusit sa coboare intre timp".

Timp de aproape 4 ore, 75 de persoane au ramas blocate, la peste 15 metri inaltime, in frig si intuneric, asteptand ca cineva sa le salveze.

Ina Amarinei, turist blocat in telegondola: "E intuneric, este foarte frig, inca sunt copii in telecabina si noi ne blocam, mergem cateva secunde si se blocheaza telecabina, nu s-au luat masuri o lunga perioada de timp, stam de 3 ore jumate si am inghetat, avem cu noi un copil destul de mic care inghetase. S-au dezbracat alte peroane sa-i dea haine ca sa-l incalzim."

Ca sa-i salveze, autoritatile au pus in functiune un generator Diesel, care din cauza temperaturilor scazute a pornit greu. La momentul avariei, toate cele 98 de telegondele functioanu la capacitate maxima, atat la urcare, cat si la coborare, fapt care a ingreunat si mai mult misiunea generatorului.

Gheorghe Stanciu: primar Voineasa: "Am mai avut fluctuatii din astea de curent, s-a mai oprit curentul pe perioade scurte. Turistii nu au fost niciodata in pericol, numai ca a durat foarte mult, cei de la CEZ s-au miscat foarte greu."

Zeci de salvamontisti, jandarmi, pompieri, politisti si cadre medicale s-au mobilizat la fata locului pregatiti sa intervina

Catalin Popescu: ISU VALCEA: "Din informatiile pe care le am nu a fost nevoie de ingrijire medicale, a fost un caz care avea o luxatie dar era de la ski, n-a vrut sa fie transportat a plecat singura, in rest nu au fost probleme deosebite."

In mod normal, un astfel de traseu cu telegondola dureaza mai putin de 10 minute. Pana la urma in jurul orei 20 toate persoanele au ajuns cu bine la destinatie.

Sursa: Pro TV

Tags: incidente,

VIDEO PROTVPLUS.RO