Zeci de migranți călăuziți de un român, prinși la frontiera cu Serbia

Ultima actualizare: 21-12-2019 10:57
Granita
iStock

Un număr de 23 de cetăţeni din Irak, Iran, Siria şi Afganistan, care intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei, călăuziţi de un cetăţean român, au fost opriţi la frontiera cu Serbia, se arată într-un comunicat al ITPF Timişoara.

Potrivit sursei citate, joi, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa - judeţul Timiş au desfăşurat o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă, transmite Agerpres.

Astfel, în jurul orei 19,20, lucrătorii Poliţiei de Frontieră au oprit, în localitatea Ferendia, o autoutilitară înmatriculată în România, la volanul căreia se afla un cetăţean român, în vârstă de 21 de ani, domiciliat pe raza judeţului Arad.

În urma verificării mijlocului de transport, s-a constatat faptul că în interior se aflau 23 de persoane care nu vorbeau limba română şi nu îşi justificau prezenţa în zona de frontieră, fapt pentru care cetăţenii străini şi şoferul au fost conduşi la sediul instituţiei pentru cercetări.

În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei 23 de pasageri sunt cetăţeni din Irak, Iran, Siria şi Afganistan, paisprezece dintre aceştia fiind bărbaţi, cinci femei şi patru minori, adulţii având vârste cuprinse între18 şi 52 de ani, iar minorii între 15 şi 18 ani.

La cercetări, cetăţenii străini au declarat faptul că au trecut ilegal frontiera din Serbia, pe jos, fiind apoi preluaţi de cetăţeanul român din apropierea frontierei de stat şi intenţionau să ajungă într-un stat din vestul Europei, cu ajutorul acestuia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat cu privire la cei 23 de cetăţeni străini.

De asemenea, cetăţeanul român este cercetat pentru infracţiunea de trafic de migranţi, cercetările fiind derulate sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO