Luptătorii din trupele speciale au descins în Ilfov după ce mai mulți adolescenți dintr-un clan interlop s-au afişat pe internet cu pistoale, cuţite şi droguri pentru a își intimida potențialii rivali.

Adolescenţii se filmau în grupuri de zeci de persoane, înarmaţi cu bâte, macete ori lopeţi. Iar anchetatorii au bănuiala că ar fi agresat, fără vreun motiv, diverse persoane, inclusiv la mall.

Mascaţi şi aliniaţi în şir indian, cu bâte şi macete în mâini, zeci de tineri s-au filmat pe străzile din Capitală în timp ce ţipă şi ameninţă.

De ce adolescenții le-au atras atenția polițiștilor

Adolescenții au postat inclusiv videoclipuri în care îşi încarcă pistolul ori prizează cocaină.

Potrivit unor surse din anchetă, tinerii, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, fac parte din aripa tânără a clanului Scumpu din judeţul Ilfov. Adolescenţii se antrenau la o sală de kickboxing, apoi agresau minori şi tineri fără vreun motiv anume, în zonele neacoperite de camere de supraveghere. Tinerii au reuşit să pătrundă şi în mall-uri, înarmaţi cu pistoale şi cuţite.

 

Imaginile au ajuns în atenția poliţiştilor, care au considerat că tinerii reprezintă un pericol pentru alţi adolescenţi de aceeaşi vârstă.

Declarațiile comisarului-șef de poliție

Comisar-șef de poliție Badea Angelo, șeful Serviciului Arme din IGPR: „Din luna octombrie 2021, în mod constant, persoanele bănuite de comiterea infracţiunilor cu violenţă ar fi postat pe reţele de socializare materiale foto-video în care sunt prezentate una sau mai multe persoane care afişează atitudine ostilă sau instigatoare la violenţă, în special asupra persoanelor tinere, elevi.”

Suspecții cercetaţi acum pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor, portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, urmează să fie audiaţi.

În prezent, la nivel național, peste 100.000 de persoane dețin legal în jur de 250.000 de arme letale și neletale.