William C. Lowe, cel care a creat primul PC IBM, a murit la varsta de 72 de ani

Ultima actualizare: 02-11-2013 07:08
IBM

William C. Lowe, coordonatorul proiectului care a dus la crearea primului PC de la IBM, a decedat pe 19 octombrie, la varsta de 72 de ani, in urma unui atac de cord, in Lake Forest, Illinois.

Computerul personal creat de IBM, cunoscut sub denumirea de 5150, a fost lansat in august 1981, la cativa ani dupa ce Apple scosese primul computer pe piata, potrivit Mediafax.

Contributia lui William C. Lowe, care a coordonat proiectul de creare a primului computer IBM, de la ideea de inceput pana la punerea in fabricatie, in decurs de numai un an, a fost esentiala, compania americana fiind cunoscuta pana atunci doar pentru computerele mari, ce actionau ca niste servere centrale.

Constient ca IMB trebuia sa se alinieze noilor tendinte de pe piata emergenta a computerelor personale, inginerul american a ocolit metodele de dezvoltare oarecum greoaie ale companiei si, pentru a grabi lucrurile, a adus componente din strainatate.

Sistemul de operare, MS-DOS 1.0, a fost furnizat de o companie putin cunoscuta la acea vreme, Microsoft, iar microprocesorul 8088 a fost asigurat de Intel.

Computerul costa 1.565 de dolari, fara monitor - aproximativ 4.000 de dolari in moneda curenta - si a fost primul produs al companiei IBM pe piata computerelor personale.

In 1988, William C. Lowe a plecat de la IBM, dupa 26 de ani in cadrul firmei, pentru a se alatura companiei Xerox, care, la acea vreme, cauta sa isi extinda gama de produse, iar in 1991 a devenit presedinte al companiei Gulfstream, specializata in constructia de avioane.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO