Vremea se raceste accentuat in week-end si va ploua in aproape toata tara. Prognoza meteo pana luni

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de vineri aduce vreme calda peste tot si cativa stropi de ploaie in nordul, in centrul si in estul tarii. Maximele termice se vor situa intre 15 si 24 de grade Celsius.

In Dobrogea si in Baragan gasim vreme in general frumoasa si temperaturi peste mediile perioadei. Nu este exclus sa picure pe timpul zilei, iar vantul va avea unele intensificari.

VEZI AICI CUM VA FI VREMEA IN ORASUL TAU

In Moldova sudica si in nordul Munteniei apar ceva conditii de ploaie slaba, dar perioadele insorite vor fi numeroase. Vantul va fi ceva mai activ, iar maximele vor fi in crestere fata de joi si vor ajunge la 21-22 de grade Celsius. Se incalzeste si in jumatatea
nordica a Moldovei. Maximele vor urca spre 20 de grade, va ploua slab, din loc in loc, iar vantul se va inteti trecator.

In nordul Transilvaniei si in Maramures, norii se aduna din cand in cand, dar ploile apar cu totul izolat si vor fi neinsemnate cantitativ. Temperaturile mai castiga un grad, doua, fata de ziua trecuta.

Citește și
Avertizare cod galben
Ploi in aprilie si mai, seceta in iunie. PROGNOZA METEO pentru urmatoarele trei luni
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Vestul tarii are parte de o zi foarte frumoasa si neobisnuit de calda pentru inceputul lunii aprilie. Maximele vor atinge chiar si 24 de grade, norii vor fi rari, iar vantul nu va exagera. Si in centrul Romaniei va fi nefiresc de cald pentru acest moment al anului. Pe partea estica e posibil sa cada cativa stropi; in vest, dupa pranz, se vor inregistra 21-22 de grade.

In sud-vest asteptam vreme frumoasa si temperaturi in crestere fata de joi. Maximele ajung la 24 de grade, dar peste noapte vantul se inteteste, norii se inmultesc si va ploua pe zone vaste. Aceleasi conditii meteo si in tinuturile sudice: mult soare si temperaturi ridicate pe timpul zilei; innorari, vant si ploi dupa lasarea noptii.

In Bucuresti vom avea atmosfera insorita si calda, cu o maxima
peste cea de ieri, de 23 de grade. La noapte cerul se umple de
nori, apar conditii de ploaie si vantul prinde putere. In zori se vor inregistra in jur de 7 grade, iar presiunea atmosferica va fi in crestere.

La munte temperaturile continua sa creasca si va fi mai cald decat in mod normal la aceasta data. Pe timpul zilei va ploua slab in Carpatii Orientali, dar la noapte ploile vor cuprinde masivele sudice si sud-vestice si vor fi izolate in rest. Tot la noapte, pe creste, vor cadea si lapovite si ninsori, iar vantul va sufla cu putere si ar putea depasi la rafala 50-55 km/h.

PROGNOZA METEO PENTRU URMATOARELE TREI ZILE

SAMBATA - Vremea se va raci, mai accentuat in sud-vest, sud si centru, unde va deveni racoroasa. Cerul va fi mai mult noros si va ploua pe arii extinse in vestul, sudul, centrul tarii si local in restul teritoriului. In zona montana vor fi si precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Izolat cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp. Vantul va avea intensificari, mai ales ziua, in regiunile sudice si la munte, unde pe arii restranse se vor depasi la rafala 55-60 km/h, dar local si la cote mai reduse si in celelalte regiuni. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, in general, intre 8 si 18 grade, iar cele minime se vor incadra intre 0 si 8 grade, mai scazute in nordul Moldovei si in estul Transilvaniei unde se va produce bruma. Presiunea atmosferica va continua sa creasca. Vremea se va raci semnificativ fata de ziua anterioara, devenind racoroasa. Temperatura maxima va fi de 10-11 grade, iar cea minima de 2-4 grade. Cerul va fi mai mult noros si temporar va ploua. 

DUMINICA - Valorile termice diurne vor fi mai coborate decat cele normale pentru prima decada a lunii aprilie, in cea mai mare parte a tarii. Cerul va fi mai mult noros si va ploua in sudul si sud-vestul tarii si pe arii mai restranse in celelalte regiuni. In zona montana, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va mai avea unele intensificari, ziua, in sud, in est, in centru, precum si la munte, dar noaptea va slabi in intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 5 si 15 grade, iar cele minime, in general, intre -2 si 6 grade. Spre sfarsitul intervalului, pe arii restranse, in regiunile estice si in depresiuni, se va produce bruma. Valorile termice diurne vor fi mai coborate decat cele normale pentru prima decada a lunii aprilie. Cerul va avea innorari, iar in cursul zilei temporar va mai ploua. Vantul va mai prezenta unele intensificari ziua, dar va slabi in intensitate noaptea. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 8 grade, iar cea minima va fi de 1-3 grade.

LUNI - Vremea se va incalzi. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in cursul zilei in vestul, centrul si nordul tarii, unde doar izolat va mai ploua slab. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 11 si 18 grade, iar cele minime intre -2 si 8 grade. Izolat in zonele depresionare se va produce bruma. 

VREMEA LA MUNTE

SAMBATA - Vremea se va raci accentuat. Cerul va fi mai mult noros si pe arii extinse vor cadea precipitatii mixte. Izolat cantitatile de apa vor depasi 20 l/mp. Vantul va avea intensificari, mai ales ziua si pe arii restranse se vor depasi la rafala 55-60 km/h.

DUMINICA - Valorile termice diurne vor fi mai coborate decat cele normale pentru prima decada a lunii aprilie. Cerul va fi mai mult noros si vor cadea precipitatii mixte, in Muntii Banatului si Carpatii Meridionali si local in restul zonelor montane. Vantul va mai avea unele intensificari ziua, dar noaptea va slabi in intensitate.

LUNI - Vremea se va incalzi. Cerul va fi variabil, cu unele innorari in cursul zilei, cand doar izolat va mai ploua slab. Vantul va sufla slab pana la moderat.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Vineri se anunta vreme calda in toata tara. Zonele in care va ploua in weekend
Vineri se anunta vreme calda in toata tara. Zonele in care va ploua in weekend

Joi noapte, in Romania, ar putea sa ploua slab, cu totul izolat, in nordul Moldovei si in Maramures. Vantul, va fi mai nervos in est si la munte, la altitudini mari, izolat poate sa apara ceata iar in estul Transilvaniei se va forma bruma.

Ploi in aprilie si mai, seceta in iunie. PROGNOZA METEO pentru urmatoarele trei luni
Ploi in aprilie si mai, seceta in iunie. PROGNOZA METEO pentru urmatoarele trei luni

Meteorologii au facut publice datele privind evolutia vremii pentru urmatoarele trei luni, pana in luna iunie.

Recomandări
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității
Ion Iliescu, pus oficial sub acuzare în dosarul Mineriadei. Este inculpat pentru săvârșirea de infracțiuni contra umanității

Parchetul General a anunţat oficial, vineri, punerea sub acuzare a fostului preşedinte Ion Iliescu pentru săvârşirea de infracţiuni contra umanităţii, în dosarul Mineriadei din iunie 1990.

Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.