Locuințe avariate și mașini distruse de furtuna puternică din București. Oamenii au fost avertizați să nu iasă din case
Vremea a creat sâmbătă seară probleme în mai multe regiuni din țară. În București, o furtună puternică s-a dezlănțuit, iar zeci de copaci au fost puși la pământ de rafalele de vânt. Totodată, mai multe mașini au fost avariate.
Și în Dâmbovița a plouat puternic și a cazut grindina. Metorologii au emis un cod portocaliu și unul galben pentru mare parte din țară, valabile până luni dimineață.
Furtuna a creat zeci de probleme în București. Peste 40 de copaci au fost puși la pământ de rafale de vânt, aproape 30 de mașini au fost avariate, iar mai multe străzi s-au transformat în adevărate râuri. Autoritățile au trimis un mesaj RO-ALERT pentru ca oamenii să rămână în case.
Acoperișul unui restaurant a fost smuls de vântul puternic și a ajuns în curtea unei locuinţe.
Mai multe geamuri ale casei au fost sparte, iar firele de curent au fost rupte.
Vântul a suflat atât de puternic în Sectorul 6 al Capitalei încât un semafor a fost pus la pâmânt ca și cum ar fi fost făcut din plastilină. Intersecția a rămas nesemaforizată.
În plus, accesul spre cartierul Militari Residence a fost restricționat preț de câteva ore. Mai mulți stâlpi de electricitate și internet au căzut pe stradă, iar oamenii au fost nevoiţi să evite zona.
„Nu am putut să merg 300 de metri mai în față, pentru că era apa până la genunchi aproape. A trebuit să ocolesc ca să ajung până în intersecție”, a spus o tânără.
Pe Bulevardul Tineretului, canalizarea nu a mai făcut față, iar apa şi mizeria au refulat pe șosea. A fost dată o avertizare now-casting de cod portocaliu, valabilă până la miezul nopții.
Și în Dâmbovița, codul portocaliu a creat probleme încă de sâmbătă după-amiaza. A plouat torenţial, au fost vijelii și grindină. 15 curți dintr-o comună au fost inundate, iar mai mulți copaci au fost doborâţi.
Meteorologii au emis un cod portocaliu de instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente pentru zona Olteniei și partea de vest și de nord-vest a Munteniei. Pentru mare parte din țară este valabil un cod galben.
„În restul Munteniei, în zona Dobrogei, jumătatea sudică a Moldovei, dar și în Transilvania și în Maramureș, în sudul Banatului ne așteptăm să fie manifestări de instabilitate atmosferică, cantități importante de apă în intervale scurte de timp, ce vor depăși 25-30 de l/mp”, a declarat un meteorolog.
Ambele avertizări vor expira luni la ora 10.