Vremea azi, 12 august. Se anunță caniculă, dar și câteva reprize de ploaie

×
Codul embed a fost copiat

Ziua de joi ne-aduce vreme călduroasă în sud și în sud-vest, caniculă în Oltenia și câteva reprize de ploaie în zonele de munte și prin sudul țării.

Maximele pleacă de la 25 de grade în Bucovina și ajung la 36...37 de grade în vestul și în sudul Olteniei.

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe-aici găsim vreme frumoasă și temperaturi destul de ridicate pe la amiază, când se ating 31...32 de grade în Bărăgan. Norii apar destul de rar; doar vântul are unele intensificări la malul marii.

Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, va domina atmosfera însorită, dar mai pe seară s-ar putea să vină o ploaie rapidă și zgomotoasă. Maximele pierd un grad-două față de ziua trecută.

Și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, avem vreme bună și temperaturi un pic mai scăzute decât ieri. Nu sunt semne de ploaie, iar în zona Bucovinei sunt anunțate cele mai modeste valori din țară: în jur de 25 de grade.

Citește și
„Păpușa de fier a lui Putin” explică propaganda Kremlinului: „Nu contează ce se întâmplă cu adevărat”

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, ne-așteaptă o zi plăcută, cu soare, puțini nori și cel mult 28...29 de grade în termometre. În noaptea de joi spre vineri, se face răcoare și temperaturile coboară până la 11...12 grade.

Căldura se mai domolește și în ținuturile vestice. Ieri s-au atins 35 de grade; astăzi maximele se opresc pe la 31...32 de grade și o să avem atmosfera însorită și vânt domol.

Temperaturile mai scad puțin și în zona Transilvaniei, dar va fi în continuare destul de cald pe la amiază, când se vor înregistra 30...31 de grade în vestul provinciei. Spre seară vin câteva averse, cu tunete, fulgere și vânt intens, mai ales în zonele de munte.

În Oltenia, avem de suportat și joi căldură apăsătoare. Revine caniculă, se ating 36...37 de grade la umbră și disconfortul termic se menține ridicat. În orele serii s-ar putea să apară o ploaie de scurtă durata și aici.

În ținuturile sudice, scăpăm de caniculă, dar rămânem cu vremea călduroasă, iar indicele temperatura-umezeală poate depăși pragul critic, de 80 de unități. Șansele de ploaie cresc în a doua parte a zilei, îndeosebi în zonele mai înalte.

În București, miercuri au fost 35 de grade, joi maxima se oprește pe la 32 de grade, iar după-amiază apar ceva înnorări și condiții de ploaie. Și la noapte va fi destul de cald, iar spre dimineață se vor înregistra 19...20 de grade.

La munte, găsim soare și vreme bună în prima parte a zilei. Apoi, atmosfera devine instabilă, în Carpații Orientali și în Meridionali, pe unde apar averse locale, cu descărcări electrice și intensificări ale vântului. În masivele vestice, rămânem cu vremea frumoasă, dar temperaturile scad ușor aproape peste tot.

La mare, se anunță o zi caldă, cu cer senin dimineață și câțiva nori mai târziu. Vântul se menține activ; maximele din stațiuni ajung la 29...30 de grade, iar apa marii are 25...26 de grade.

 

Cum va fi vremea în zilele următoare

Vineri scăpăm de caniculă și o să avem cel mult 33 de grade în sud-vestul țării și atmosfera cu soare aproape peste tot. Doar pe la munte s-ar putea să apară câteva ploi slabe, iar vântul va suflă mai tare pe creste, dar și în zona Dobrogei.

Sâmbătă, se înseninează și se încălzește în majoritatea zonelor. Amiaza ne-aduce atmosfera călduroasă, mai ales în vest, în nord-vest și în ținuturile și un vânt mai insistent în zona montană înalta și pe litoral.

Duminică, se face mai cald, iar în vest și în sud-vest, se instalează din nou canicula și crește disconfortul termic. O să avem cer senin în majoritatatea zonelor și câteva reprize de ploaie, spre seară, în regiunile de munte.

Articol recomandat de sport.ro
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Luptător MMA, suspendat pe viață și bătut de fani, după ce a atacat o fată de ring | VIDEO
Citește și...
Record de temperatură în Europa. În Sicilia s-au înregistrat 48,8 grade Celsius
Record de temperatură în Europa. În Sicilia s-au înregistrat 48,8 grade Celsius

Un val de caniculă adus de anticiclonul denumit ''Lucifer'' a lovit săptămâna aceasta Italia, ţară care a înregistrat miercuri o valoare record de temperatură, de 48,8 grade Celsius, în regiunea Sicilia, în Siracuza, informează AFP şi Reuters.

Recomandări
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim
În plin an electoral, oficialii PSD-PNL au în plan o nouă majorare a salariilor. Cu cât ar crește, din iulie, salariul minim

Deși presați de cheltuieli prea mari la buget, oficialii au în plan o nouă majorare a salariilor, în an electoral. 

Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor
Europenii vor să-și întărească armatele, în timp ce Ucraina primește un nou pachet de ajutor

Noul pachet de ajutor american pentru Ucraina va include și rachete ghidate cu o rază de acțiune de 300 de km.  

Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu
Filmul evenimentelor. Cum s-a rupt coaliția PSD-PNL la Primăria Capitalei, din cauza medicului Cătălin Cîrstoiu

După două luni de căutări și încă una în care au făcut campanie pentru medicul Cătălin Cîrstoiu, liderii PNL și PSD au anulat toate planurile comune pentru Primăria generală a Capitalei.