O nouă zi de caniculă. Temperaturi de până la 37 de grade la umbră

Ultima actualizare: 11-08-2021 09:53

Miercuri avem caniculă şi atmosferă înăbuşitoare în Banat, în Oltenia şi în Muntenia, dar va fi foarte cald şi în celelalte regiuni.

Ploile apar după-amiază în extremitatea nordică, la munte şi prin sud, iar maximele ating 37 de grade în sudul Olteniei.

Vremea în fiecare regiune

 

În Dobrogea şi Bărăgan se anunţă o zi frumoasă şi călduroasă, cu mult soare, câţiva nori şi temperaturi cuprinse între 30 de grade pe litoral şi 33 de grade în Bărăgan.

Mai sus, în Moldova sudică şi în nordul Munteniei, va domina atmosfera însorită. În a doua parte a zilei, în regiunile mai înalte se adună norii şi o să vină câteva reprize de ploi zgomotoase.

În jumătatea nordică a Moldovei şi în Bucovina, avem temperaturi agreabile pentru acest moment al anului. După-amiază creşte instabilitatea, o să apară averse însoţite de descărcări electrice şi e posibil să cadă şi grindină.

În nordul Transilvaniei şi în Maramureş, se ating cel mult 30 de grade. Mai către seară vor fi ceva înnorări şi o să vină şi pe-aici câteva ploi însoţite de tunete, fulgere, grindina şi vijelii.

În ţinuturile vestice va fi foarte cald şi la amiază maximele ating pragul caniculei. Soarele străluceşte în cea mai mare parte a zilei, iar atmosfera devine înăbuşitoare din cauza disconfortului termic accentuat.

În Transilvania, temperaturile urcă până la 32, chiar 34 de grade în zona Albă Iulia. După prânz norii se înmulţesc şi îndeosebi la munte apar averse însoţite de fenomene electrice şi poate să cadă şi grindină.

În Oltenia se anunţă încă o amiază caniculară, cu temperaturi de până la 37 de grade la umbră. În plus, indicele de confort termic depăşeşte pragul critic de 80 de unităţi, iar căldura devine sufocantă. După-amiaza, în zona montană sunt anunţate câteva ploi zgomotoase.

Şi în ţinuturile sudice găsim mult soare. Maximele se opresc sub pragul caniculei, dar chiar şi aşa stresul termic va fi foarte ridicat. Spre seară, în regiunile mai înalte o să vină câteva averse.

Vremea în Bucureşti


În Bucureşti astăzi scăpăm de caniculă, se ating 34 de grade Celsius şi disconfortul termic va fi accentuat. După-amiaza se adună norii şi cresc şansele de ploaie, iar la noapte minimă atinge 20 de grade.

Vremea la munte


La munte ziua începe cu soare, dar după orele prânzului norii se înmulţesc şi, îndeosebi în Carpaţii Orientali, o să vină averse zgomotoase. Vor fi condiţii de grindină şi de vijelii, iar temperaturile se menţin la valori similare cu cele de ieri.

Vremea pe litoral


Pe litoral găsim vreme caldă şi frumoasă, cu cer mai mult senin şi briza activă. În staţiuni maximele ating 30...31 de grade, iar în apa mării vor fi în jur de 25 de grade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO