Primavara din Ajunul Craciunului: Astazi, temperaturile vor atinge si 20 de grade Celsius. Cand se intorc ninsorile

Ultima actualizare: 27-12-2014 07:39
Primavara din Ajunul Craciunului: Astazi, temperat...
Primavara din Ajunul Craciunului: Astazi, temperat...

Ziua de miercuri ne aduce vreme predominant frumoasa si valori termice mult peste mediile perioadei. Precipitatiile vor fi extrem de rare iar la amiaza vom avea intre 4 si 20 grade Celsius.

Cele mai ridicate valori se vor inregistra in dealurile Olteniei si ale Munteniei.

In Dobrogea si in Baragan vor fi unele innorari dar sansele de ploaie vor fi egale cu zero. Maximele trec mult de valoarea de 10 grade. Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, gasim vreme foarte buna cu nori putini, mult soare si maxime de pana la 13 grade.

Foarte cald va fi si in jumatatea nordica a Moldovei, unde maximele vor depasi cu mult mediile perioadei. Vor fi momente insorite dar si ceva nori.

In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme schimbatoare. Sansele de precipitatii cresc la apropierea noptii insa cantitatile care se pot inregistra vor fi neinsemnate.

In vestul tarii ziua va fi frumoasa cu cer variabil, scurte intensificari ale vantului si valori de pana la 12 grade. Dimineata, in zonele joase mai poate fi ceata.

In centrul Romaniei innorarile vor fi mai consistente si sunt conditii de ceata si in orele urmatoare. Vantul va ajunge la viteze mari pe crestele montane.

In sud-vestul tarii, se vor inregistra valori termice foarte mari pentru aceasta perioada, in conditiile in care vremea va fi frumoasa iar sansele de precipitatii egale cu zero.

In sudul tarii, soarele va straluci iar maximele pot trece de cele inregistrate ieri. Cele mai mari valori se vor atinge in zonele de deal unde va fi vorba despre maxime de pana la 19-20 de grade.

In zona montana inalta a judetelor Buzau, Prahova, Dambovita si Arges vantul va depasi la rafala local 70...80 km/h si izolat, 90 km/h.

In Bucuresti, vremea va fi foarte-foarte calda iar valorile termice le vor depasi pe cele inregistrate marti. La amiaza se vor inregistra 15, poate 16 grade Celsius, presiunea atmosferica va fluctua nesemnificativ iar joi dimineata vom avea 1 grad cu plus.

Si la munte vremea va fi frumoasa si calda cu foarte mici exceptii... In nordul Carpatilor Orientali vor fi unele innorari insa precipitatiile prognozate vor fi neinsemnate cantitativ. Vantul, va fi intens mai ales in zonele de creasta unde va atinge viteze mari iar tendinta este de incalzire.

Prognoza pentru urmatoarele 3 zile

Joi, norii vor fi din ce in ce mai numerosi in vest, in centru, in nord si in nord-est dar precipitatiile vor fi slabe si apar mai ales pe inserat si dupa lasarea noptii.

Vineri, vor fi precipitatii intai in vest si in nord iar dupa amiaza si noaptea si in celelalte regiuni. In sud si in sud-est va ploua, in rest ploile se vor transforma treptat in lapovite si ninsori.
Sambata, vor fi precipitatii pe arii extinse in sud, in est si in centru. In sud-est vor fi ploi, lapovite si ninsori, in rest va ninge. Temperaturile scad incepand de joi iar vineri si sambata vom avea valori apropiate de mediile acestei perioade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO