Vreme prea calda pentru luna septembrie in toata tara. Regiunile unde ar putea sa ploua dupa lasarea intunericului

Ultima actualizare: 22-09-2015 06:58

Astazi, vremea va fi insorita si extrem de calda. Pe suprafete mici, din a doua parte a zilei, pot sa cada cativa stropi de ploaie iar la amiaza se vor inregistra intre 23 si 35 de grade Celsius, mult peste mediile acestei perioade.

VEZI CUM VA FI VREMEA IN ZONA IN CARE LOCUIESTI

Vremea in Europa
Codurile de instabilitate sunt din ce in ce mai rare si situatia se va ameliora si din punct de vedere termic. Ieri, au fost valabile cateva coduri galbene si chiar portocalii de vreme deosebit de calda. In Serbia, in Macedonia, in Bosnia-Herzegovina au fost maxime de pana la 37-38 de grade si ar trebui sa fie 20-22 de grade. Astazi va fi mai cald in jumatatea estica decat in Peninsula Iberica-

Un val important de instabilitate a patruns dinspre vest si acopera nord-vestul, Peninsula Scandinava si se intinde pana in centru. Norii se vor deplasa spre zona noastra dupa care noi formatiuni noroase se vor dezvolta in zona Mediteranei si se vor deplasa spre sud-est. Vantul, va mai ajunge la viteze mari in zonele de coasta dar nu la nivelul din zilele trecute.

Vremea in Romania
La noi, vremea va fi insorita si extrem de calda. In regiunile montane iar la noapte in zonele vestice pot sa apara cativa stropi de ploaie dar nu mai mult de atat. Vantul, nu va pune probleme iar la amiaza vor fi intre 32 si 35 de grade in interiorul arcului carpatic si de la 23 la 32 de grade in rest.

In Dobrogea si Baragan va fi foarte cald si astazi iar cerul se va mentine senin. Maxima de la Constanta este singura apropiata de mediile acestei perioade, in rest va fi cu mult mai cald decat ar trebui sa fie. Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei va fi tot foarte cald iar amiaza va aduce maxime de 30 de grade Celsius. Pe cer vor fi si cativa nori dar nu va ploua.

Si in jumatatea nordica a Moldovei se anunta o zi insorita si foarte calda.Vantul va avea unele intensificari la munte, la altitudini mari, iar maximele vor urca pana la 32-33 de grade. In nordul Transilvaniei si in Maramures gasim vreme frumoasa si nefiresc de calda. La orele amiezii va fi canicula din loc in loc si indicele de confort termic ar putea atinge pragul critic, de 80 de unitati.

Si in vestul tarii temperaturile ajung la valori extrem de ridicate pentru aceasta perioada, desi se vor situa sub cele inregistrate ieri. Cerul va fi mai mult senin si se vor atinge pana la 33-34 de grade Celsius. Cu totul izolat, ar putea sa cada cativa stropi de ploaie, dupa lasarea noptii.

In centrul Romaniei va fi exagerat de cald pentru data din calendar. In depresiuni se vor inregistra peste 30 de grade, iar in zona Targu-Mures amiaza va fi caniculara. In regiunile montane ar putea sa ploua slab, pe suprafete restranse. In sud-vestul tarii atmosfera va fi insorita toata ziua iar temperaturile vor fluctua nesemnificativ. Vor fi putin peste 30 de grade in conditii de cer variabil si chiar senin. Peste 30 de grade se vor inregistra si in sudul Romaniei. Cerul va fi senin, vantul abia daca va adia si nu va ploua.

Vremea in Capitala
Si in Bucuresti se anunta o zi foarte calda, cu cer curat si o maxima in jur de 30 de grade. Maine dimineata termometrele vor indica in jur de 15 grade, iar presiunea atmosferica va fi in scadere usoara.

Vremea la munte si pe Litoral
La munte, vremea va fi nefiresc de calda si vor fi maxime de pana la 30 de grade. Vantul, va sufla cel mult moderat, izolat vor fi cativa stropi de ploaie iar pe vai si in depresiuni se poate forma ceata. Pe litoral, vremea va fi foarte frumoasa si suficient de calda in continuare. In aer vom avea pana la 24 de grade iar apa marii va avea cam 22 de grade.

Vremea in urmatoarele 3 zile
Maine, la munte iar seara si noaptea in jumatatea vestica vor fi averse, fulgere, vant intens, probabil grindina si se vor acumula cantitati mai insemnate de apa. Luni, va ploua local in nord, in centru, in vest si in sud-vest si se vor inregistra intre 22 si 28 de grade. Marti, ar putea sa cada cativa stropi de ploaie in sud si in sud-vest si va fi cald pentru a doua decada a lunii septembrie.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO