Vreme deosebit de rece, cu temperaturi negative si precipitatii mixte. Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

28-11-2014 08:28


Vreme deosebit de rece, cu temperaturi negative si...
Vremea, 28 noiembrie...

Ziua de vineri ne aduce vreme foarte rece in sud, in est si centru; precipitatii slabe in cea mai mare parte a tarii si maxime termice cuprinse intre minus 3 si 10 grade.

In Dobrogea si in Baragan temperaturile cresc usor fata de ieri si vor ajunge la 7 grade pe litoral. Norii vor fi numerosi si e posibil sa burniteze sau sa ploua trecator, iar vantul va sufla cel mult moderat.

In Moldova sudica si in nordul Munteniei gasim multi nori, conditii de precipitatii si putina ceata la inceputul zilei. Temperaturile se mentin la valori modeste si vor atinge si depasi usor pragul inghetului.

In jumatatea nordica a Moldovei va fi in continuare foarte frig pentru aceasta perioada. Maximele vor fi exclusiv negative si va ninge slab, din loc in loc.

In nordul Transilvaniei si in Maramures urmeaza o zi mohorata, cu cel mult 4 grade in termometre. E posibil sa cada precipitatii slabe mai ales sub forma de ninsoare, iar momentele cu soare vor fi foarte putine.

In vestul tarii se incalzeste usor fata de ieri. Maximele ajung pana la 10 grade, valori normale pentru aceasta data. Cerul va fi innorat si va ploua in mai multe reprize, dar vorbim despre cantitati neinsemnate de apa.

In tinuturile centrale asteptam vreme rece, multi nori, un pic de soare si sanse de precipitatii mixte. Vantul nu va pune probleme, iar temperaturile nu vor depasi valoarea de 2 grade.

In sud-vest innorarile persista, este ceata in orele diminetii, iar pe parcursul zilei apar precipitatii pe suprafete restranse, predominant sub forma de ploaie. Dupa pranz se vor inregistra cel mult 2-3 grade.

Si in sudul tarii ziua a inceput cu putina ceata. Cerul ramane acoperit de nori si pot sa cada mai ales ploi, dar in cantitati neinsemnate si pe zone restranse. Temperaturile lasa mult de dorit si vom avea maxime de 1-2 grade.

In Bucuresti ramanem cu vremea inchisa si rece. Vor fi conditii de precipitatii slabe, mai ales sub forma de ploaie iar vantul va sufla slab. Maxima se va situa in jurul valorii de 2 grade, iar maine dimineata termometrele vor indica in jur de minus 1 grad.

La munte temperaturile cresc usor in masivele vestice; in rest se mentin la valori scazute. Va ninge in Carpatii Orientali; vor fi ploi, lapovite si ninsori in Meridionali, in timp ce in Carpatii Occidentali vor predomina ploile. Vantul nu va trece de moderat, iar dimineata si noaptea, pe vai si in depresiuni vor fi conditii de ceata.

Ziua de vineri ne aduce vreme foarte rece in sud, in est si centru; precipitatii slabe in cea mai mare parte a tarii si maxime termice cuprinse intre minus 3 si 8 grade.

Prognoza meteo pentru urmatoarele zile

Sambata, vor fi precipitatii pe zone foarte mari. Duminica, vremea va fi mai buna in nordul tarii, in rest vor fi ploi, lapovite si ninsori. Luni, precipitatiile apar mai ales in jumatatea de sud-vest. Vremea va fi foarte rece in afara arcului carpatic.

VIDEO PROTVPLUS.RO