Ploi si vijelii in sudul si centrul tarii. Cum va fi vremea in urmatoarele zile

Ultima actualizare: 12-06-2015 07:17

In intervalul 10 iunie, ora 12.00 – 11 iunie, ora 03.00, meteorologii au anuntat instabilitate atmosferica accentuata in sudul si in centrul tarii, precum si la munte, unde vor fi averse si vijelii.

Ploile vor avea si caracter torential, cantitatile de apa vor depasi local 15 l/mp si izolat 30...40 l/mp, cu precadere in zona Carpatilor de Curbura, Carpatilor Meridionali si a Muntilor Banatului.

Pe arii restranse va cadea grindina. In restul teritoriului instabilitatea atmosferica se va manifesta izolat, mai ales in orele serii.

In Dobrogea si in Baragan va predomina vremea frumoasa insa spre seara mai ales in zona litoralului pot sa vina cateva averse. Temperaturile vor urca pana la 30 de grade dar valori mai modeste, se vor inregistra, la fel ca in ultimele zile, la malul marii.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei vom avea vreme frumoasa cu vant domol. Doar intamplator pot sa vina cateva ploi scurte de vara, iar temperaturile ajung la 31 de grade.

In jumatatea nordica a Moldovei innorarile vor fi consistente din a doua parte a zilei si vor veni ploi zgomotoase si se pot stringe cantitati mai importante de apa. Maximele termice, vor fi in crestere usoara.

In nordul Transilvaniei si in Maramures urmeaza inca o zi insorita si calda. Pe spatii restrinse pot sa vina 2-3 averse cu fulgere si vant mai intens. La amiaza se vor atinge 30-31 de grade.

In vestul tarii, in prima parte a zilei, vom avea vreme de vara autentica, cu mult soare, cativa nori inofensivi si vant domol. Spre seara, vor fi ploi zgomotoase, se pot inregistra peste 15-20 l/mp si e posibil sa apara grindina.

In tinuturile centrale, va predomina vremea frumoasa. Doar in zonele montane la apropierea serii se-aduna norii si pe spatii restrinse vor veni ploi rapide de vara insotite de toata suita de fenomene specifice instabilitatii. Cantitatile de apa vor depasi izolat 20 l/mp. Temperaturile maxime, in crestere fata de ieri, ajung pina la 32-33 de grade Celsius, pe partea vestica.

Sud-vestul tarii are parte si astazi de vreme frumoasa, cu mult soare si cativa nori de decor. Vantul nu va trece de moderat, iar termometrele vor indica pana la 31-32 de grade.

In regiunile sudice vor predomina momentele cu soare si doar in zonele mai inalte, pe suprafete mici vor veni cateva averse. Temperaturile, in crestere fata de ieri vor fi de 30-31 de grade.

In Capitala vremea va fi calda si frumoasa. Maxima termica va fi de 30-31 de grade iar maine dimineata vor fi 16 grade. Tendinta presiunii este de scadere usoara iar vantul va sufla intre slab si moderat.

Vremea va fi calda si in regiunile montane dar si usor instabila. Norii vor incepe sa se adune dupa pranz si vor fi averse, pe suprafete restranse, insotite de fulgere si de vant intens. Se pot acumula 20L/mp si poate fi grindina.

Pe litoral, cerul va fi variabil insa innorarile vor fi mai consistente dupa-amiaza si pe inserat asa ca si aici pot sa apara cateva ploi scurte de vara. Pe plaja se vor inregistra intre 23 si 25 de grade iar apa marii va avea in jur de 20 de grade.

Prognoza meteo pentru urmatoarele 3 zile
La Bucuresti, maine vremea va fi calda, dar instabilitatea va creste treptat. Cerul va fi variabil, cu innorari temporar accentuate indeosebi dupa-amiaza si seara cand se vor semnala averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura aerului va urca pana la 30 de grade.

Joi se anunta vreme frumoasa, dar calduroasa in orele amiezii. Cerul va fi variabil, chiar senin dimineata si noaptea, iar vantul va sufla cel mult moderat. La amiaza se vor inregistra cel mult 33 de grade.

Vineri vremea se va mentine frumoasa, dar calduroasa la amiaza. Cerul va fi variabil, mai mult senin dimineata si noaptea, iar vantul va fi domol. Temperatura maxima va fi de 34 de grade.

La munte, maine, incepand cu orele amiezii se strang norii si vor cadea ploi insotite de fenomene electrice, vant intens si chiar vijelii. Cantitatile de apa vor depasi 25 l/mp si va cadea grindina.

Joi dupa-amiaza si la inceputul noptii, pe spatii mici vor fi averse, descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului.

Vineri vremea va fi in general frumoasa si doar in a doua parte a zilei, vor fi averse sporadice cu fulgere si vant mai intens.

Pe litoral, maine, pe timpul zilei, se anunta vreme buna cu cer variabil si vant destul de activ. Spre seara si in prima parte a noptii, e posibil sa vina cateva averse.Pe plaja vor fi pana la 28 de grade, iar in apa marii vor fi in jur de 20 de grade.

Joi va predomina vremea frumoasa. Cerul va fi curat si vantul avea intensificari trecatoare in timpul zilei. Temperatura aerului dar si temperatura apei marii, va fi in crestere usoara.

Vineri se mentine vremea frumoasa. Cerul va fi curat intreaga zi si vantul va sufla cel mult moderat.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO