Vreme calda in toata tara, cu temperaturi care ating 17 grade in sud. Prognoza meteo pentru acest weekend

Ultimul update: Duminica 06 Martie 2016 06:53
Data publicarii: Joi 03 Martie 2016 07:28
Categorie: Vremea

Ziua de joi ne-aduce vreme calda cam peste tot; ploi in sud-estul extrem si putina lapovita pe la munte. Maximele ajung in intervalul 8-17 grade, iar catre seara, prin sud-vest incep sa intre alte ploi.

In Dobrogea si Baragan, cerul va fi plin de nori; va ploua in zona Dobrogei, iar pe litoral ploile vor fi ceva mai serioase. Temperaturile scad, indeosebi la malul marii, unde vor fi maxime de cel mult 8-9 grade, dar acestea sunt valori normale pentru inceput de martie.

Mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei, norii vor fi numerosi, dar nu prea sunt sanse de ploaie. Vom zari un pic si soare, iar temperaturile scad si aici, dar chiar si asa se vor situa peste mediile perioadei.

In jumatatea nordica a Moldovei gasim vreme buna si temperaturi maricele. E drept ca apar innorari pe parcursul zilei, insa doar in zona de munte va cadea lapovita. Si tot la munte, vantul va prinde putere, iar maximele vor ajunge la 13-14 grade.

In nordul Transilvaniei si prin Maramures vremea se incalzeste semnificativ. Miercuri s-au inregistrat cel mult 3-4 grade, joi maximele urca pana la 14-15 grade.Vom avea atmosfera foarte placuta, cu mult soare. Peste noapte se innoreaza si apar conditii de ploaie slaba.

Temperaturile cresc in toata tara si ajung pana la 19 grade. Zona in care va ploua consistent in zilele urmatoare

Se incalzeste si in tinuturile vestice. Se vor atinge 14-15 grade; ziua va fi destul de placuta, cu innorari, dar si momente insorita. Seara si noaptea se aduna norii, va ploua si se pot strange 15 L/mp. Vantul se va inteti in sudul Banatului.

Vreme buna si in incalzire asteptam si in centrul Romaniei. Doar pe la munte apar precipitatii slabe, mixte, iar vantul prinde putere. Vom avea maxime de la 9 la 15 grade.

In sud-vestul tarii, vremea se strica pe inserat si dupa lasarea noptii, cand se anunta ploi, mai consistente in vestul Olteniei. Pana atunci vom avea timp frumos, dar vantul isi va face simtita prezenta.

Sudul tarii va avea si joi vreme placuta, cu soare; cativa nori si vant ceva mai intens. Va fi in continuare mai cald decat in mod normal: maximele vor ajunge la 16-17 grade. Dupa lasarea noptii norii se inmultesc si cresc sansele de ploaie.

In Bucuresti este mai innorat la inceputul zilei; apoi norii se imprastie si primim vreme frumoasa si calda, cu o maxima in jur de 16 grade.Peste noapte e posibil sa ploua slab; vantul devine activ si in zori se vor inregistra cam 7 grade.

La munte, temperaturile cresc usor. Pe timpul zilei asteptam vreme destul de buna, cu ceva precipitatii slabe in masivele sudice. Vantul prinde putere, iar seara si noaptea precipitatiile se intetesc in Muntii Banatului si in Carpatii Meridionali.

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei zile

Ziua de vineri aduce vreme inchisa si o scadere simtitoare a temperaturilor. In sud va ploua mult. In rest: cativa stropi, iar la munte lapovita si ninsoare.

Sambata dimineata mai sunt asteptate ceva ploi prin nordul tarii, si lapovita in Carpati. Vantul va sufla mai tare in Banat, pe litoral si la munte, iar maximele cresc la loc.

Duminica trecem la vreme deosebit de calda pentru data din calendar. Poile vin prin vest si nord-vest, la munte tot lapovita. In rest, soare si foarte putini nori.

 

Inceput de primavara cu COD GALBEN de inundatii in 13 judete. Zonele vizate de atentionarea hidrologilor

Inceput de primavara cu COD GALBEN de inundatii in 13 judete. Zonele vizate de atentionarea hidrologilor

vreme

Vremea 19 aprilie 2018. Ploi slabe, în mai multe regiuni

Vremea 18 aprilie. Va continua să plouă, cu întețiri ale vântului în mai multe regiuni

Vremea 17 aprilie 2018. Vreme calda, dar în mai multe regiuni va ploua

Ploaie cu noroi roșiatic, în vestul țării, din cauza prafului saharian. Atenționarea medicilor

Vremea 16 aprilie. Temperaturile rămân predominant ridicate

Vremea 15 aprilie 2018. Temperaturi și mai ridicate astăzi. Când va ploua

România sub avertizare de caniculă

Vremea 14 aprilie 2018. Maximele ajung astăzi la 26 de grade C

Vreme plăcută și temperaturi primăvăratice în toată țara. Cum va fi vremea în weekend

Vremea se menține neobișnuit de caldă, cu maxime de 27 de grade. Prognoza meteo

Vreme însorită în aproape toată țara. Zonele în care s-ar putea înregistra averse

Temperaturi deosebit de ridicate, în zilele următoare. Cea mai călduroasă zi

Vremea 10 aprilie 2018. Temperaturile sunt specifice lunii mai, în mai multe regiuni