Copiii au venit la Parlament pentru a cere ca 1 Iunie sa fie zi libera nationala. Votul, amanat din lipsa de cvorum

11-10-2016 13:32

Palatul Parlamentului a fost marti plin de copii. Zeci de fetite si baieti au venit sa ii convinga pe alesi sa voteze ca 1 iunie sa fie zi libera nationala.

Pustii le-au impartit scrisori deputatilor, ca sa le ofere un cadou frumos si sa-si petreaca ziua lor alaturi de parinti. Dar raspunsul parlamentarilor mai dureaza pentru ca votul a fost amanat din lipsa de cvorum.

Dornici sa-si petreaca ziua de 1 iunie impreuna cu parintii, copiii si-au activat spiritul civic si au venit sa-si sustina cauza printre deputati.

"Noi dorim ca de 1 iunie copiii si parintii sa aiba o zi libera, ca sa stam cu ei, sa ne distram de 1 iunie, cand isi mai iau concediu mai stam. Si in week-end-uri ne distram mult. Acesta e cel mai frumos cadou! Sa stam cu parintii!"

Proiectul de lege care prevede ca parintii sa aiba liber de la serviciu de Ziua Copilului este sustinut, printre altii, si de Andreea Marin si Virgil Iantu.

"Ce inseamna pentru copilul tau sa stea cu tine o zi intreaga, sa-i apartii de dimineata pana seara? Inseamna o exceptie la care uneori nu poate nici sa viseze. Parintii alearga de dimineata pana seara pentru ei, da, pentru a face ceva pentru viata copiilor lor. Dar uneori copiii nostri ne arata ca au nevoie de noi, de prezenta noastra, de atentia noastra", a spus Andreea Marin.

"Sustin din tot sufletul ca ziua de 1 iunie sa fie o zi pe care copiii sa si-o petreaca alaturi de parinti", spune Virgil Iantu.

Votul final a fost insa amanat, din lipsa de cvorum. Cel mai probabil va fi reluat saptamana viitoare, daca se vor prezenta la munca, in plenul Camerei Deputatilor, destui parlamentari.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Românii Au Talent: Ce nu s-a văzut la TV
Smiley, despre sezonul 11 Românii au talent: "Talentele care vin pe scenă sunt unu și unu"

01:36
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
I like IT
I like IT - Robert Diaconeasa: cum facem fapte bune cu ajutorul rețelelor de socializare

06:32
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26