Vlad Voiculescu, despre carantinarea Bucureştiului: Nicio măsură nu poate fi exclusă. Vor fi noi restricţii

Dată publicare: 23-03-2021 12:56
Dată actualizare: 23-03-2021 14:08


Vlad Voiculescu

Ministrul Sănătăţii a declarat, marţi, referitor la carantinarea Bucureştiului că ”nicio măsură nu poate fi exclusă nicodată, atâta timmp cât vorbim despre sănătatea oamenilor, dar nu vorbim despre carantinarea în zilele imediat următoare”.

În cursul zilei vor fi însă anuţate noi restricţii.

”Nicio măsură nu poate fi exclusă nicodată, atâta timp cât vorbim despre sănătatea oamenilor, dar nu vorbim despre carantinarea în zilele imediat următoare”, a declarat, marţi, Vlad Voiculescu, întrebat despre carantinarea Capitalei.

 

Ministrul Sănătăţii a spus că va exista un set de măsuri, care "ar putea să însemne inclusiv restricţii suplimentare", ce vor fi anunţate, cel mai probabil, în cursul zilei de marţi.

 

"Vor exista câteva măsuri pe care le discutăm acum la ora 13,00, la Ministerul Sănătăţii, împreună cu Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, cu Institutul Naţional de Sănătate Publică. Este un set de măsuri care vor fi anunţate cel mai probabil în cursul zilei de astăzi. Măsuri ar putea să însemne inclusiv restricţii suplimentare. (...) Carantina nu poate fi exclusă. Este cu siguranţă în discuţie, odată ce s-a depăşit pragul de 6 la mie, dar asta este o discuţie pe care o avem alături de specialişti în fiecare zi", a arătat ministrul.

Întrebat dacă el, personal, consideră că ar trebui carantinat Bucureştiul, Vlad Voiculescu a răspuns: "Eu, personal, consider că trebuie să luăm măsuri pentru salvarea unor oameni".

"Metodologia care duce către stabilirea măsurii de carantină într-o localitate sau alta a dat greş în cazul Timişoarei, în cazul judeţului Timiş. Revizuim acea metodologie tocmai pentru a nu avea acea marjă de manevră prea mare la nivel local şi pentru a ne asigura că, dacă de exemplu într-o localitate nu mai sunt paturi de terapie intensivă, atunci se iau măsuri cât mai repede", a explicat Voiculescu.

El a afirmat că aproape "peste tot" în ţară este deficit de personal medical.

"Aproape peste tot este deficit de personal, aproape peste tot aceasta este starea sistemului de sănătate în acest moment şi vorbim despre creşterea numărului de paturi de terapie intensivă, dar trebuie să ştim că există o limitare, nu vorbim despre mobilă, vorbim despre oameni. Oamenii nu pot fi cumpăraţi de la magazin sau de la un distribuitor sau altul. Sunt foarte mulţi medici, asistente, care ar fi putut să ne ajute în această perioadă şi care din păcate lucrează în afara ţării", a susţinut reprezentantul MS.

Vlad Voiculescu a spus că dorinţa fiecărui membru al Guvernului este ca, de Paşte, oamenii să aibă sărbători "aşa cum se cuvine".

"Dorinţa acestui guvern, împărtăşită de fiecare membru al Guvernului, este ca de Paşte oamenii să aibă sărbători aşa cum se cuvine. Cum se cuvine înseamnă să fie pe cât se poate în afara pericolului sau să fie un pericol cât mai gestionabil, pe de o parte. Pe de altă parte, este important pentru fiecare dintre noi să ne întâlnim cu cei dragi, să ciocnim un ou de Paşte şi aşa mai departe. Sperăm să putem face lucrul acesta. Asta înseamnă că, în cele câteva săptămâni pe care le mai avem până de Paştele Ortodox, mai sunt aproape două săptămâni până de Paştele Catolic, trebuie să luăm măsuri tocmai pentru a fi în siguranţă noi şi ai noştri", a subliniat ministrul Sănătăţii.

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO