Vilele la mare, atracția momentului pentru turiștii din România. Cât costă chiria pentru o săptămână

Ultima actualizare: 22-05-2020 20:55

Pandemia ar putea ajuta turismul românesc deoarece va schimba modul în care vom călători. Mulți români vor alege anul acesta să își petreacă vacanța în siguranță în țară.

Ei caută vile sau cabane, în locuri izolate, pentru un concediu fără griji.

Turistă: "Simțeam nevoia. După două luni de stat în casă, am ieșit într-o zonă minunată într-un cătun în satul de piatră. Am plecat într-o drumeție să facem mișcare."

Veronica și Eugen au ajuns de câteva zile în inima munților Apuseni. Au descoperit cu încântare zone pitorești în care se pot relaxa fară griji. La fel ca ei procedează acum mulți turiști care aleg locuri fără aglomerație și cabane izolate, din Bucovina sau din Ardeal.

60 de euro pe noapte, pentru o casă veche săsească

 

În satul Richiș, din Sibiu, o casă veche cu 5 camere a fost renovată și își așteaptă oaspeții. "În camera asta a fost dormitorul copiilor, noi când am cumpărat-o a fost într-o stare avansata de degradare. Ce curte frumoasă avem, veranda, să stai să citești", ne spune Caroline, proprietara, în timp ce ne oferă turul casei.

"Uite, așa o paparadă, cum se zice aici, la noi, la țară! Omletă. Dimineața mai putem pune jumeri de casă, ouă fierte, zacuscă, marmeladă", spune Anișoara Răduțiu.

La nici o jumătate de oră distanță, în satul Mălâncrav, o familie cu doi copii plătește 60 de euro pe noapte într-o casă veche săsească.

Cristian Radu, manager proiect Experience Transylvania: "Oamenii care vin aici primesc întreagă casa și curtea și încă de la început ideea noastră a fost să oferim întreagă experiență a locuirii într-o casa tradițională săsească."

Vilele la mare, atracția momentului

 

În Harghita, pe malul râului Târnava Mare, un localnic a amenajat mai multe cabane. Oaspeții se pot plimba cu barca sau cu bicicletă.

Oferte sunt și pentru cei care iubesc marea: o săptămână într-o vilă cu trei dormitoare pe litoral ajunge la 1.500 de euro.

Oana Pițigoi, reprezentant complex vile: "Avem acum disponibilitate pentru câteva vile complet mobilate să fie închiriate pe perioada verii. De exemplu, aceasta vilă în care ne situăm acum are 3 dormitoare, 4 băi, 3 livinguri, 2 bucătării și o spălătorie.”

Astfel de case, cu vedere la mare, sunt extrem de căutate în această perioadă. Turiștii caută intimitate, dar și o modalitate de a nu interacționa cu prea multe persoane. Proprietarii nu oferă și servicii adiționale ca de exemplu micul dejun sau șezlonguri pe plajă. Cu toate acestea, aveți garanția unei priveliști superbe chiar din balcon.

”Creștere masivă a rezervărilor”

 

Găsiți numeroase spatii de cazare în locuri izolate și pe platformele specializate.

Radu Fusea, platforma travlocals: "Pe măsură ce ne apropiam de ieșirea din starea de urgență a fost o explozie și a mers mult mai bine și este o creștere masivă a rezervărilor. Au început să rezerve pe perioade între o săptămână și o lună și nu am avut experiența asta înainte de pandemie."

Ciprian Sârbu, platforma authenTrip: "Pe lângă călătoriile pe care le propuneam în destinații externe, venim și cu oferta pe intern, sub formă de escapade autentice prin România. Sunt locuri mai puțin umblate, departe de turismul de masă, în mijlocul naturii. După două luni de izolare, toți au o sete nebună să iasă, să meargă la munte."

Comportamentul turiștilor, schimbat de pandemie

 

Pandemia a schimbat comportamentul turiștilor, care apreciază acum mai mult astfel de locuri, și care poate fi unul de durata.

Răzvan Pascu: "Ar putea fi un colac de salvare pentru economia românească și pentru turismul romanesc. În schimb, cu toții ne vom schimba modul de a călători și va trebui să ne obișnuim că turismul va fi ușor diferit. Se va pune accent pe siguranță, pe curățenie."

Ciprian Enea: "Dacă suntem foarte stresați de contactul cu alte persoane, destinațiile izolate sunt o variantă la munte, în Deltă, la balneo, unde nu sunt multe spații de cazare sau de pe litoral."

Oricare ar fi destinația pe care o alegeți, țineți cont de toate măsurile de siguranță pentru o vacanță lipsită de griji, atât pentru voi, cât și pentru gazde sau pentru ceilalți călători, care vor ajunge în același loc.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO