Viituri devastatoare în mai multe localități. Apa a măsurat și 1 m în locuințe

Ultima actualizare: 24-06-2019 08:52

Viituri cu o forță greu de descris în cuvinte au măturat duminică seară localități întregi din țară. În Mehedinți a plouat cu putere și, în scurt timp, mai multe sate au fost înghițite de ape.

Bătrânii s-au văzut neputincioși în fața șuvoaielor și au avut nevoie de ajutorul pompierilor pentru a ieși din case.

Rău a fost și în Moldova. În unele locuințe, apa a măsurat și un metru.

Iar veștile nu sunt deloc bune. Până luni la ora 15:00, sud-vestul României se află sub cod portocaliu de ploi abundente, în timp ce restul țării este vizat de cod galben.

Opt localităţi din Mehedinţi au fost vizate de cod roşu de inundaţii, iar avertizările s-au adeverit. Oamenii s-au trezit înconjuraţi de șuvoaie, care le-au măturat gospodăriile. Mai mulţi bătrâni au fost scoşi pe braţe de pompieri din case.

Neputincioşi, localnicii au privit cum viitura distruge tot în cale.

Ploile puternice au afectat şi circulaţia feroviară în zonă. Două trenuri Interregio nu şi-au mai putut continua drumul, iar călătorii au fost preluaţi de autorităţi.

Natura s-a dezlănţuit şi în judeţul Bacău.

În comuna Mărgineni a plouat torenţial, iar apa venită de pe dealuri a intrat în casele oamenilor.

Oamenii nu au închis un ochi toată noaptea, de teamă că scenele apocaliptice se vor repeta. Din cauza aluviunilor, circulaţia a fost întreruptă între Bacău şi Moinești.

Şi judeţul Vaslui a fost lovit de precipitaţii. Mai multe locuinţe, curţi, anexe şi subsolul unui bloc din localitatea Brodoc au fost inundate.

Rău a fost şi în judeţele Arad şi Timiş, măturate de o furtună cu grindină uriaşă.

Bucăţile de gheaţă au măsurat şi şapte centimetri în diametru. Unii localnici, uluiţi, au făcut fotografii lângă fructe şi se vedeau bulgării de gheața cât piersică.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO