VIDEO. Victor Ponta, confundat de jurnalisti la Consiliul European: "Nu sunt presedintele Romaniei"

Ultima actualizare: 02-11-2012 14:26

Jurnalistii straini i s-au adresat premierului Victor Ponta joi, la Consiliul European, cu formula "mister president", el replicandu-le in limba engleza ca nu este presedintele.

In momentul in care a ajuns la sediul Consiliului European si a coborat din masina, jurnalistii straini i-au strigat lui Ponta: "Va rugam, o intrebare, domnule presedinte". Ponta le-a raspuns insa zambind "Nu sunt presedintele", dupa care s-a indreptat catre jurnalistii romani pentru o scurta declaratie.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca este pentru prima data dupa Revolutie cand un premier isi asuma atributii ale presedintelui fara a avea mandat, el precizand ca Romania este reprezentata nelegitim la Consiliul European.

Curtea Constitutionala a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, ca presedintele Romaniei participa la reuniunile Consiliului European, in calitate de sef al statului, aceasta atributie putand fi delegata de catre acesta, in mod expres, prim-ministrului.

Dupa decizia de miercuri a Curtii Constitutionale, premierul Victor Ponta a declarat ca va merge, "evident", la Bruxelles, la Consiliul European.

Joi, premierul Victor Ponta a afirmat ca a discutat, miercuri seara si joi dimineata cu presedintele Traian Basescu despre participarea la CE si ca "ramasese" sa aiba o intalnire cu seful statului chiar la Bruxelles, adaugand ca va incerca pe cale institutionala sa rezolve conflictul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO