VIDEO. Un preot din Cluj împărtășește enoriașii cu aceeași linguriță. Imaginile, publicate de Euronews

Ultima actualizare: 25-03-2020 13:17
biserica

Sute de oameni au participat, duminică, la slujba susţinută în aer liber de către preoţii de la Catedrala Mitropolitană din Cluj Napoca, enoriaşii formând cozi în faţa preoţilor pentru a primi împărtăşania, care s-a făcut cu aceeaşi linguriţă.

UPDATE miercuri, ora 13.00: Știrea cu preoții care au împărtășit enoriașii cu cu aceeași linguriță a făcut încnonjurul lumii, fiind preluată și de Euronews.

„Duminică, imagini cu mai mulți preoți ortodocși din orașul românesc Cluj care împărtășesc un lung șir de credincioși folosind aceeași lingură au fost publicate de o platformă locală de știri”, scrie Euroews.

„Nu a fost pentru prima dată când astfel de imagini au fost făcute publice, însă, la o zi după ce țara a impus noi măsuri dure pentru a încerca să oprească răspândirea coronavirusului, imaginile au fost cu atât mai revoltătoare. Deoarece milioane de oameni din toată țara au intrat, în mare parte, în izolare pentru a evita răspândirea virusului, acțiunile preoților păreau că riscă să provoace contrariul”, mai scrie publicația citată.

„În timp ce Biserica Ortodoxă Română anunțase „măsuri excepționale” pe 28 februarie, închinătorii putând cere preoților să folosească propria lingură pentru a primi comuniunea, acest lucru nu era o obligație, ci o recomandare. Acțiunile preoților evidențiază răspunsul capricios pe care aceștia îl au vizavi de pandemia actuală, în România și în alte părți ale lumii, deși acest lucru se schimbă pe măsură ce autoritățile au anunțat măsuri tot mai stricte”, notează Euronews.

Știre inițială

Oamenii de toate vârstele – de la părinţi cu copii în braţe, până la bătrâni – au participat duminică la serviciul religios care a avut loc la Catedrala din Cluj Napoca, iar la finalul slujbei credincioşii s-au aşezat la coadă, în faţa preoţilor, pentru a primi împărtăşania, relatează News.ro.

Vinul a fost oferit de către preoţi enoriaşilor folosind aceeaşi linguriţă.

Deputatul USR Emanuel Ungureanu a criticat ceea ce s-a întâmplat la slujba de la catedrala din Cluj Napoca.

„Aşa-zisele recomandări cu caracter obligatoriu de aseară date de domnul Vela au făcut ca în centrul Clujului astăzi sute de pensionari să se împărtăşească cu aceeaşi linguriţă, într-o slujbă care se desfăşura nestingherit ca şi cum nu am fi în plină criză epidemică” a afirmat Ungureanu într-o conferinţă de presă.

El a precizat că ar fi fost „util” ca pe canalele de comunicare publică actori precum Alexandru Arşinel sau Florin Piersic să transmită mesaje prin care „care să vorbească pe limba pensionarilor despre această criză” pentru a-i convinge pe aceştia să rămână în case.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO