Un tânăr de 28 de ani a murit în Franţa de Covid-19, după ce a luat antiinflamatoare


Ultimul update: Miercuri 25 Martie 2020 10:23
Sursa: Nice Matin
Data publicarii: Miercuri 25 Martie 2020 10:15
Categorie: Stiri actuale
Pastile

Un tânăr francez de 28 de ani a murit duminică de insuficiență respiratorie acută provocată de Covid-19, după ce a luat antiinflamatoare care i-au agravat simptomele, relatează Nice Matin.

Pacientul decedat pe 22 martie la Nisa este cea mai tânără persoană care a murit de coronavirus în Franța. Potrivit sursei citate, starea sa s-a agravat rapid și nu a mai putut fi resuscitat.

Bărbatul se operase recent de hernie de disc și lua ibuprofen pentru a calma durerea, însă potrivit medicilor, acest medicament i-a agravat simptomele.

"Prescripţia medicamentelor antiinflamatoare nesteroidiene, unele dintre care sunt vândute fără reţetă în farmaciile din oraş, trebuie să fie strict controlată. Există un risc foarte real de a determina agravarea simptomelor respiratorii la pacienţii cu Covid-19 prin luarea de medicamente antiinflamatorii şi cortizon”, a avertizat medicul Thierry Piche.

OMS le recomandă persoanelor potenţial bolnave de Covid-19 să nu ia ibuprofen

 

Persoanele care au suspiciunea că au contractat noul coronavius nu ar trebui să ia popularul medicament ibuprofen fără consultarea medicului, a transmis marţi Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), evidenţiind existenţa unor cercetări în desfăşurare privind posibile efecte negative, relatează DPA.

Într-o conferinţă de presă susţinută la Geneva, purtătorul de cuvânt al OMS, Christian Lindmeier, a spus că nu există studii recente care să stabilească o legătură între acest medicament antiinflamator şi creşterea ratei mortalităţii, dar a adăugat că experţii analizează în prezent chestiunea.

"Recomandăm paracetamol, nu ibuprofen în automedicaţie", a declarat Lindmeier.

Mesajul transmis de OMS vine după ce oficiali francezi din domeniul sănătăţii au atras atenţia să nu se folosească medicamente antiinflamatoare nesteroidiene împotriva bolii COVID-19 declanşate de coronavirus, informează Agerpres.

Acest grup de medicamente include ibuprofenul, aspirina şi altele.

Un articol recent din publicaţia medicală The Lancet a avansat ipoteza că unele medicamente, inclusiv ibuprofenul, ar putea reprezenta un risc pentru pacienţii bolnavi de COVID-19 care suferă de asemenea de hipertensiune sau diabet.

Christian Lindmeier a declarat totodată că doi angajaţi ai OMS au fost infectaţi cu noul coronavirus, SARS-CoV-2, care cauzează boala respiratorie COVID-19.

Câteva sute de angajaţi ai OMS au început de marţi să lucreze de acasă.

Agenţia de sănătate a ONU nu mai invită jurnalişti la birourile sale pentru a-i informa în legătură cu ultimele evoluţii privind pandemia de coronavirus, ci îşi transmite conferinţele de presă pe reţelele de socializare.

Sursa: Nice Matin

VIDEO PROTVPLUS.RO