VIDEO. Ministrul Muncii a testat pe propria piele cum sunt tratați oamenii de Casele de Pensii

31-12-2019 09:02


Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a a testat pe propria piele cum sunt tratați oamenii de Casele de Pensii din țară într-un experiment filmat, pe care l-a postat pe pagina sa de Facebook.

 

Ministrul spune că a făcut experimentul după ce mai mulți pensionari i-au trimis mesaje de nemulțumire în urma experiențelor avute cu funcționarii Caselor de Pensii și promite că lucrurile se vor schimba în următoarele săptămâni.

Violeta Alexandru a sunat la Casele de Pensii din toată țara, ca un simplu cetățean, și a descoperit că în majoritatea cazurilor nimeni nu a răspuns la telefon. "Sunt probleme și cu modul în care se vorbește pensionarilor care ajung la Casele de Pensii", a mai remarcat ministrul.

"Sunt oameni în vârstă cei care sună, de regulă. Pentru ei, oferirea unor minime informații, prin telefon, contează mult, salvează un drum parcurs cu dificultate de acasă la instituție. Aceștia se deplasează greu, mai ales în sezonul rece", a mai spus Violeta Alexandru în urma experimentului.

 

Postarea integrală a ministrului Muncii:

"De la pensionar la membru al familiei unei persoane în vârstă, Ministru sau cetățean, Casele Județene de Pensii trebuie să raspundă tuturor la telefon.

Am făcut, în zilele lucrătoare dinainte de Crăciun, un simplu test. Am telefonat fiecărei Case Județene/locale (pentru București) de Pensii. Iată doar 10 apeluri în filmarea de mai jos. Am vrut să am propria opinie, în completarea experiențelor pensionarilor care mi-au trimis mesaje pe această temă. Sunt probleme și cu modul în care se vorbește pensionarilor care ajung la Casele de Pensii.

În 2 săptămâni, lucrurile se vor schimba.

La nivelul țării, din 41 de Case Județene de Pensii apelate, doar 12 au răspuns la telefon. Am avut și surprize plăcute, inclusiv Case județene care preiau cereri și documente online. Și un sector al Municipiului București lucrează deja în online. Deci, se poate! Voi discuta fiecare caz la prima videoconferință cu reprezentanții Caselor, organizată la începutul anului.

Primul contact între instituțiile din coordonarea Ministerului Muncii și cetățeni este, de foarte multe ori, prin intermediul telefonului. Oamenii cer minime îndrumări. Au nevoie de confirmarea unor informații afișate pe paginile de internet. Dacă le-ar primi, o parte dintre problemele ridicate s-ar lămuri de la început. Sunt oameni în vârstă cei care sună, de regulă. Pentru ei, oferirea unor minime informații, prin telefon, contează mult, salvează un drum parcurs cu dificultate de acasă la instituție. Aceștia se deplasează greu, mai ales în sezonul rece.

Revin cu informații despre cum arată astăzi contactul dintre celelalte instituții din coordonarea MMPS și cetățeni, inclusiv companii, care intră în contact cu noi.

Dincolo de bilanț în cifre și fraze, mandatul meu este despre oameni."

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO