Poliția Județului Ilfov a fost informată, joi, că o explozie s-a produs la o fabrică de beton din Voluntari. Nu au fost înregistrate victime, însă casele din oraș au fost acoperite de praf de ciment.

„În cursul zilei de astăzi, în jurul orei 12:25, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat cu privire la faptul că, în orașul Voluntari s-a auzit o explozie, de la o fabrica de ciment din localitate.

La fața locului s-au deplasat polițiștii din Voluntari, pentru efectuarea de activități specifice, unde au constatat că ar fi fost anumite probleme la instalația de umplere a unui siloz.

În urma defecțiunii, o cantitate de praf de ciment s-a împrăștiat în atmosferă și s-a depus pe imobilele din proximitatea statiei de betoane.

De asemenea, în urma evenimentului nu au rezultat victime omenești.

Polițiștii orașului Voluntari au deschis un dosar penal, în care se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă, urmărirea penală fiind sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”, se arată în comunicatul Poliției.

ISU: Nu a fost o explozie

 

Reprezentanții ISU București Ilfov au declarat pentru Știrile PRO TV că nu a fost vorba despre o explozie, așa cum s-a anunțat inițial, ci despre o avarie tehnică la o stație de beton din Voluntari.

„În timp ce încarcau și descărcau cimentul s-a desprins, s-a fisurat un furtun sau niște filtre. Nu a fost o explozie, nici incendiu. Colegii au constatat că e o avarie tehnică. Fiind în câmp deschis s-a produs zgomot și s-a degajat praf”, a declarat reprezentantul ISU București Ilfov pentru Știrile PRO TV.