Victor Ponta si Dan Sova, din nou la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Alina Gorghiu va fi audiata ca martor in dosar

Ultima actualizare: 17-10-2016 07:00
victor ponta, dan sova

 Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis cererea de audiere, in calitate de martor, a presedintelui PNL Alina Gorghiu, in dosarul 'Rovinari - Turceni'.

 Informatia a fost confirmata vineri de avocatul lui Octavian Laurentiu Graure, inculpat in dosarul 'Rovinari - Turceni', cel care de altfel a si cerut audierea Alinei Gorghiu, pe motiv ca ea a reprezentat, la un moment dat, compania Electrica intr-un proces civil cu CE Rovinari.

La termenul de vineri al procesului, procurorul de sedinta a solicitat ca jurnalistii sa nu asiste la audierea a doi martori - Simona Ciurcu si Alin Brancus. Motivul invocat de reprezentantul DNA a fost acela ca declaratiile pe care acestia urmeaza sa le dea contin date confidentiale.

Judecatorii au admis cererea DNA, astfel incat sedinta de judecata este nepublica. In sala sunt prezenti fostul premier Victor Ponta si senatorul Dan sova.

Victor Ponta a fost trimis in judecata de DNA in dosarul 'Rovinari - Turceni' pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata (17 infractiuni), complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata, si spalarea banilor, fapte savarsite in calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat ''Ponta Victor-Viorel''.

In dosar mai sunt trimisi in judecata senatorul Dan sova, avocat coordonator al Societatii Civile de Avocati ''sova si Asociatii'', Laurentiu Ciurel, la data faptelor director general al Complexului Energetic Rovinari, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, si Octavian Laurentiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni.

Procurorii sustin ca, in perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatura, a obtinut de la SCA ''sova si Asociatii'' suma de peste 181.000 lei, pentru presupuse activitati efectuate in conlucrare, dar care, in realitate, nu s-au efectuat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO