Victor Atanasie Stanculescu ar putea fi eliberat din inchisoare. Fostul general a ispasit o treime din sentinta de 15 ani


Ultimul update: Joi 27 Martie 2014 07:01
Data publicarii: Luni 24 Martie 2014 14:06
Categorie: Stiri actuale

Fostul ministru al Apararii Nationale, generalul degradat Victor Atanasie Stanculescu, isi pregateste bagajele pentru a iesi din inchisoare.

Condamnat la 15 ani de detentie pentru reprimarea Revolutiei de la Timisoara, Stanculescu a primit unda verde din partea spitalului penitenciar Jilava, pentru a fi eliberat conditionat. Fostul general are 86 de ani si si-a ispasit o treime din pedeapsa.

Generalul degradat Victor Atanasie Stanculescu a ajuns luni dimineata la judecatoria Sectorului 4, pentru ca cei de la Spitalul Penitenciarului Jilava sustin ca este este cazul ca fostul ministru al Apararii Nationale din decembrie 1989 sa paraseasca inchisoarea.

Desi pe 15 octombrie 2008 a fost condamnat la 15 ani de detentie, fostul general sustine ca ii ajung cei 5 ani si jumatate petrecuti in spatele gratiilor, pentru ca si legea i-ar fi favorabila. Persoanele care au petrecut in inchisoare cel putin o treime din condamnarea primita pot cere eliberarea conditionata, daca au depasit varsta de 60 de ani.

Procurorii sustin ca Stanculescu poate fi eliberat conditionat doar dupa ce ispaseste jumatate din pedeapsa primita, respectiv 7 ani si jumatate, pentru ca a primit o condamnare mai mare de 10 ani. In replica, aparatorii generalului spun ca exista regulamente interioare care prevad ca persoanele care au depasit varsta de 80 de ani pot fi eliberate dupa ce executa o treime din pedeapsa.

Judecatorii urmeaza sa ia o decizie in acest caz, insa aceasta va fi contestata la Tribunal, fie de generalul Stanculescu, in cazul in care nu va fi eliberat, fie de procurori, in conditiile in care judecatorii vor aprecia ca fostul general responsabil pentru reprimarea revolutiei de la Timisoara a fost eliberat.

VIDEO PROTVPLUS.RO