Soferii cu masini in leasing care nu achita ratele pot fi retinuti.Autoturismele, considerate furate

Ultima actualizare: 17-10-2012 15:10

Cine are masina in leasing si nu plateste rata la timp ajunge pe mana politiei. Dupa trei luni de intarziere, autoturismul intra in baza de date, la fel ca un vehicul furat.

 

Iar soferul poate fi oprit in orice moment in trafic si retinut daca nu vrea sa predea cheile.

Firmele de leasing spun ca aceasta masura a intrat in vigoare din acest an, pentru ca nu mai reuseau sa-si recupereze bunurile.

Un sofer a fost oprit astazi de politie in trafic. Nu mai platise rata de 2 ani, asa ca masina figura in baza de date ca fiind furata. Abia cand a ajuns la sectia de politie omul a realizat ca, de fapt, aceasta a fost data in cautare de firma de leasing.

Potrivit legii, daca dupa trei luni de intarziere a ratei, titularul refuza sa-si plateasca datoria ori sa inapoieze automobilul, firma de recuperare a creantelor se adreseaza politiei. Politistii o vor considera furata si o vor trece intr-o baza speciala.

Suparat ca va ramane fara camioneta, unul dintre fii unui domn s-a razbunat pe masina firmei de recuperari, asa ca a fost si el retinut de politie.

Soferul sustine ca firma sa a fost in insolventa, iar cand a vrut sa-si achite datoriile, compania de leasing i-a cerut toti banii.

Recuperarea de astazi este un caz fericit pentru companiile de leasing. De obicei, masinile sunt distruse de fostii detinatori, care vor fi trasi si ei la raspundere.

Potrivit statisticii, doar 30% dintre detinatorii de masini in leasing care au rate neplatite predau de buna voie bunurile. Restul se ascund si folosesc autoturismul pana cand sunt prinsi.

 

Citeste si: Cu trucul asta, pretul benzinei sau motorinei NU iti va mai face gaura in portofel

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO