Verdict amânat pentru Sorin Oprescu. Curtea de Apel București a decis repunerea pe rol a cauzei

Dată publicare: 16-04-2021 14:49
Dată actualizare: 16-04-2021 15:12


Verdict amânat pentru Sorin Oprescu. Curtea de Apel București a decis repunerea pe rol a cauzei

Dosarul de corupție al fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi repus pe rol, conform unei decizii a Curții de Apel București.

Inițial, instanța care a judecat apelul din dosarul lui Sorin Oprescu anunțase că la data de 16 aprilie va pronunța decizia definitivă.

Cele două judecătoare din complet nu s-au înțeles în privința sentinței și au decis repunerea pe rol a dosarului, pentru a se pronunța decizia definitivă într-un complet de divergență.

"În temeiul art.394, alin.5, Cod de procedură penală, repune cauza pe rol, pentru constituirea completului de divergenţă. Acordă termen la data de 27.V.2020, ora 10,00, pentru când se citează toate părţile, cu încunoştinţare apărători aleşi sau din oficiu. Pronunţată în şedinţa publică din data de 16.IV.2021", se arată pe portalul Curții de Apel București.

În acest context, un al treilea judecător va fi prezent la rejudecarea cauzei, pentru a se putea lua o decizie definitivă.

 

De ce este acuzat Sorin Oprescu

 

Sorin Oprescu este judecat, alături de alţi 8 inculpaţi, pentru luare de mită, spălare de bani, abuz în serviciu şi constituire a unui grup infracțional organizat.

Conform Direcției Naționale Anticorupție, pe 5 septembrie 2015, fostul edil al Capitalei ar fi primit suma de 25.000 de euro de la Bogdan Popa, director al Centrului Cultural Palatele Brâncoveneşti. Potrivit DNA, banii ar proveni din acte de corupţie.

Inițial, Sorin Oprescu a fost condamnat la 5 ani și 4 luni închisoare.

La termenul de judecată de la 1 aprilie 2021, DNA a cerut majorarea pedepsei lui Sorin Oprescu.

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO