Veneția s-ar putea confrunta cu cele mai grave inundații din ultimi 40 de ani


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 29 Octombrie 2018 17:19
Categorie: Stiri externe

Oraşul Veneţia se pregăteşte pentru cele mai grave inundaţii de după 1979, pe fondul instituirii codului roșu instituind cod roşu în nordul ţării de către autorităţile italiene, informează Agerpres.

Înălţimea valurilor ar urma să ajungă luni până la 160 de centimetri, un nivel care potrivit autorităţilor locale ar urma să ducă la inundarea a 77% din centrul istoric al Veneţiei.

Foto: Turiști pe Riva degli Schiavoni (29 octombrie)

Acestea ar urma să fie cele mai grave inundaţii cu care se va confruntă Veneţia după cele din data de 22 decembrie 1979, când înălţimea apelor a ajuns la 166 centimetri peste punctul de referinţă zero la capătul sudic de intrare în Marele Canal. 

Luni, pe teritoriul Italiei, mai multe drumuri au fost inundate şi numeroase şcoli închise, din cauza rafalelor de vânt cu viteze de până la 100 km/h, precipitaţiilor abundente şi valurilor înalte. Autorităţile au instituit cod roşu în nordul ţării (Liguria, Lombardia, Veneto, Friuli, Trentino) şi în Abruzzo (centru) şi cod portocaliu în mare parte din restul peninsulei şi în Sicilia.

Foto: Piața San Marco inundată (29 octombrie)

Traficul feroviar şi rutier în apropiere de pasul Brenner, care face legătura între Italia şi Austria, a fost temporar suspendat duminică şi luni iar o parte din autostrada Milano-Bologna era inundată.

Ca măsură de precauţie, şcolile au fost închise în mai multe zone, inclusiv în regiunile Liguria şi Veneto din nordul ţării, în unele părţi din regiunea Abruzzo (centru) şi la Roma.

Foto: Turiști pe Riva degli Schiavoni (29 octombrie)

Veneția are parte de inundații în fiecare an. Un alt episod serios fiind cel din 1966, atunci când zone din oraș au avut parte de inundații de până la un metru de apă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Italia, sub cod roșu de furtună. Inundații în mai multe zone. FOTO
Inundații devastatoare: într-o zi a plouat cât în două luni. Un pod s-a prăbușit
Tragedie în Iordania. Un autobuz cu elevi a fost luat de apă și a ajuns într-o râpă
VIDEO PROTVPLUS.RO