Vara, cel mai periculos anotimp pe lacurile din Capitala. Corpul unui pescar de 50 de ani, recuperat de scafandri in Baneasa

07-08-2014 19:10

Misiune dificila pe lacul Baneasa din Capitala. Dupa 5 ore de cautari disperate, scafandrii si pompierii au gasit trupul unui barbat de aproximativ 50 de ani, dat disparut joi dimineata.

Astfel de tragedii sunt tot mai frecvente, in ultima perioada. In ciuda tututor avertisementelor lansate de autoritati, oamenii risca si pe canicula se avanta in ape tulburi. Numai luna trecuta 15 persoane au murit inecate doar in Bucuresti.

Cei doi baieti au povestit ca tatal lor, un pescar experimentat, venea de ani buni pe lacul Baneasa. Cel mai probabil, intr-un moment de neatentie, omul si-ar fi scapat undita in apa si ar fi incercat sa inoate dupa ea. Fiii lui spun ca l-au adus dimineata pe lac si au vorbit cu el la telefon in jurul orei 9. Apoi n-a mai raspuns si au venit sa il caute. I-au gasit doar tricoul si cateva obiecte personale.

Baietii pescarului au fost cei care imediat au alertat autoritatile. Dupa ore care au parut ani... trupul a fost scos la suprafata.

Astfel de incidente au loc frecvent in lunile calduroase , cand multi din dorinta de a se racori ignora avertismentele si se aventureaza in lacuri in care scaldatul este interzis.

Numai in luna iulie , scafandri au avut 16 misiuni. Au reusit sa salveze o singura persoana. Si asta doar in Bucuresti. Alte zeci de tragedii au avut loc in toata tara. Multe dintre victime erau copii.


VIDEO PROTVPLUS.RO
Facem Level
Facem Level (Gen Session) – episodul 13 – IHATEPINK & Bobospider: Dead by Daylight dă naștere unor ucigași excentrici

22:01
I like IT
I like IT - Soluția inteligentă și sustenabilă pentru afacerile agricole

05:13
Militia Modei by Costi Dita
Miliția Modei by Costi Diță: „Și mamaie avea o pereche așa”

02:45
Ce se intampla, doctore?
Ce se întâmplă, Doctore? - Medicația analgezică la pacienții cu gastrită sau ulcer. Cum se protejează mucoasa gastrică

03:41
Exclusiv PRO TV Plus
Câștigătorii The Artist Awards 2020. Ce spun artiștii și creatorii de conținut despre premiile obținute

04:21
Exclusiv PRO TV Plus
Dragoș Petrescu, de la Imperiul Leilor, despre Crăciunul copilăriei sale: „N-am amintiri despre cadouri, ci despre atmosferă”

03:48
Exclusiv PRO TV Plus
Interviu cu Cristian Manafu și Aquene, despre TikTok care a depășit Instagram în România

07:07
Doctor de bine
Prof. univ. dr. Carmen Chifiriuc - În curând, fiecare dintre noi va lua decizia vaccinării. ”Mi-e frică!” - este primul gând

16:57
Made in Romania
The urban ties, povestea primului producător de accesorii handmade din România

04:26