Val de accidente în Dâmbovița, după o furtună. Șoferii implicați au făcut aceeași greșeală

Ultima actualizare: 26-08-2020 10:07

Judeţul Dâmboviţa s-a aflat marți sub cod portocaliu de ploi şi deşi afară au fost precipitaţii abundente, pe şosele unii şoferi au apăsat prea tare pedala de acceleraţie. 

Un bărbat care circula pe Drumul naţional 72, între Găeşti şi Târgovişte, a izbit în plin o maşină care circulă în faţa sa, în care se aflau cinci tineri, doi băieţi şi trei fete.

Șofer: „Am pus frâna că era un TIR în faţă, băiatul nu a fost atent şi a intrat în mine.”

Pasager: „Ne-am speriat, vă daţi seama! Ne-a lovit băiatul, nu a fost atent şi ne-a lovit în spate.”

Şoferul vinovat de producerea accidentului recunoaşte că nu a fost atent la volan şi că a circulat şi cu viteză mai mare, în localitate, iar din această cauză nu a mai reuşit să frâneze la timp şi a intrat în plin în autoturismul care se află înaintea sa.

Șofer: Înţeleg că a frânat.

Reporter: Nu ai reuşit să îl vezi la timp?

Șofer: Nu…”

Alt accident în lanţ a avut loc în acelaşi timp la ieşirea din Târgovişte, către Drumul Naţional 71, spre Bucureşti. Un TIR, o dubă de curierat şi două maşini s-au ciocnit după ce un şofer nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, spun poliţiştii şi a intrat în autovechiculul din faţa sa, proiectându-l în celelalte două autoturisme.

Din fericire, în niciunul dintre accidente nu s-au înregistrat victime.

Rănit după ce s-a răsturnat în șanț

 

Tot marți, un tânăr de 33 de ani a fost rănit după ce maşina pe care o conducea s-a răsturnat într-un şanţ, în localitatea Lunguleţu.

Polițiștii spun că afară plouă torenţial, iar şoferul nu ar fi adaptat viteza la condiţiile de drum şi a pierdut controlul asupra volanului.

În urma impactului, autoturismul a fost grav avariat. Din fericire, bărbatul a reuşit să iasă singur din maşină şi a sunat la 112 după ajutor. Un echipaj de la ambulanţă l-a transportat la spital.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO