Vaccinarea anti-Covid se extinde, de luni, în toată ţară

Ultima actualizare: 03-01-2021 18:50
Vaccinare
Agerpres

Vaccinarea împotriva COVID-19, pentru Etapa I, se extinde, începând de luni, în toate judeţele din ţară, anunţă autorităţile. Duminică începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare din judeţe.

"Începând de mâine, 4 ianuarie 2021, activitatea de vaccinare pentru Etapa I se va extinde pe tot teritoriul României. Astfel, vor intra în activitate, la nivel naţional, peste 90% din cele 376 de centre de vaccinare care deservesc personalul medical şi personalul din centrele medico-sociale. Pentru buna desfăşurare a procesului de vaccinare, în cursul acestei zile începe distribuirea a peste 36.000 de doze de vaccin solicitate de centrele de vaccinare existente în fiecare judeţ. Conform instrucţiunilor, direcţiile de sănătate publică judeţene şi Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti centralizează necesarul de vaccinuri din toate centrele de vaccinare arondate şi îl transmit, până în ora 13:00 a zilei anterioare vaccinării propriu-zise, către Centrul regional de stocare de care aparţin", se arată într-un comunicat transmis, duminică.

Sursa citată menţionează că Centrul regional de stocare pregăteşte, în vederea distribuirii, cantitatea de vaccinuri necesară, potrivit solicitărilor/programărilor primite şi o distribuie, în consecinţă, către DSP-uri şi centrele de vaccinare.

Până în prezent, în România au fost vaccinate împotriva COVID-19 un număr de 13.596 de persoane.

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 este un organism interministerial, fără personalitate juridică, în subordinea directă a Secretariatului General al Guvernului şi coordonarea prim-ministrului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO