Dupa cele 2 explozii soldate cu 21 de raniti, Sighetu Marmatiei a fost la un pas de inca o tragedie

Ultima actualizare: 23-09-2012 10:57

Presedintele Consiliului Judetean Mures spune ca la cateva ore dupa a doua deflagratie, s-au descoperit infiltratii majore de gaz, desi firma distribuitoare sustinea ca a oprit alimentarea. Aceeasi firma este urmarita penal.

Acuzatiile sunt foarte serioase: vatamare corporala grava si distrugere.

Anchetatorii au instituit sechestru asigurator pentru bunurile societatii.

Presedintele Consiliului Judetean Maramures a dezvaluit joi ca locuitorii strazii Corneliu Coposu din Sighetu Marmatiei au trecut pe langa o a treia nenorocire.

Oficialul sustine ca la ore bune dupa ce s-a produs a doua deflagratie, si dupa ce firma care avea in grija conductele, anuntase ca a oprit gazul, a fost la fata locului si a gasit infiltratii majore ce puteau sa produca o catastrofa in zona.

Neregulile inregistrate la Berg sistem i-au determinat pe procurori sa anunte ca ancheta vizeaza in mod direct firma.

"Am aflat ca nu aveau niciun utilaj, ei inchiriau, nu aveau niciun utilaj de sapat. Aveau detectoare de gaz, dar nu aveau persoanal specializat care sa le foloseasca", a declarat presedintele Consiliului Judetean Maramures.

Autoritatile inca se tem ca o acumulare ascunsa de gaze i-ar putea pune in pericol pe locuitorii din Sighetu Marmatiei. Asa ca echipele au controlat strazile orasului si au masurat nivelul de gaze la conductele de langa case. Nu s-au inregistrat valori anormale. In schimb, s-au gasit 11 defecte pe conducte.

De cinci zile oamenii stau fara gaze si curent electric. Nu mai au casele incalzite, iar frigiderele sunt oprite. Isi lasa mancarea afara in zapada. Dupa tot ce s-a intamplat, si-au pierdut in mare masura increderea in cei care le livreaza gaze.

Investigatorii au pus sechestru pe bunurile firmei care distribuie gaze si audiaza martorii exploziilor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO