Unul dintre muncitorii prinși sub un mal de pământ în Dâmbovița a murit

Ultima actualizare: 19-07-2020 09:08

Tragedie pe un șantier din localitatea Braniștea, județul Dâmbovița.

Un muncitor de 20 de ani a murit, iar alți doi, de 16 și respectiv 26 de ani, sunt în stare gravă, după ce au fost prinși sub un mal de pământ.

Cei trei lucrau la rețeaua de canalizare a comunei, iar la un moment dat laterala şanţului în care se aflau s-a prăbușit peste ei. Echipele de intervenție au ajuns repede la faţa locului, dar pentru tânărul de 20 de ani nu au mai putut face nimic.

Cei trei muncitori lucrau la rețeaua de canalizare din comuna Braniștea. Cel mai probabil, spun anchetatorii, malul de pământ nu a fost asigurat corespunzător, iar cei trei au fost îngropați de vii. S-a intervenit rapid cu un excavator, iar colegii lor au săpat cu mâinile, ca să ajungă la ei.

Misiunea salvatorilor a fost extrem de dificilă, pentru că malul de pământ risca să se prăbușească din nou.

Cei doi supraviețuitori au primit măști cu oxigen până când au fost scoși la suprafață.

Localnică: „Un mal de pământ a căzut pe cei care lucrau la instalația de canalizare. Toți cei din zonă s-au mobilizat și au încercat să-i scoată în viață de acolo."

Eduard Țelea, purt.cuv. ISU Dâmbovița: „S-a intervenit cu trei echipaje de descarcerare și două echipaje multirisc. Două dintre victime, 16 și 26 de ani, au fost extrase și predate echipajelor SAJ ȘI SMURD. Din nefericire, cea de-a treia victimă a fost extrasă și predată echipajelor medicale, care au constatat decesul.”

Muncitorul de 26 de ani a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Capitală, iar adolescentul de 16 ani a fost dus cu o ambulanță, tot în București.

Inspectorii de muncă au deschis o anchetă și urmează să stabilească dacă au fost respectate normele de securitate și protecție ale muncii. De asemenea, polițiștii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO