Un tânăr din Dâmbovița a fugit de poliție și s-a răsturnat în șanț cu peste 180 km/h. Ce a urmat

Dată publicare: 11-04-2021 10:32
Dată actualizare: 11-04-2021 11:18


A fost urmărire ca-n filme, ieri, pe Drumul Național care leagă Capitala de Targoviste, după ce un sofer începător a fost surprins de radar în timp ce gonea cu 182 de kilometri pe oră, în localitate.

Tânărul de 19 ani nu a oprit la semnalul agenților, dar aventura nu a durat mult. Într-o curbă periculoasă s-a rasturnat, într-un canal de irigatii. Tatăl său, pasager pe locul din dreapta, a fost rănit.

Tânărul de 19 ani avea permis de conducere de aproape 8 luni. Și mașina o luase tot atunci. Ieri, a s-a dus împreună cu tatăl său până la Târgoviște, iar la întoarcerea spre casă, în localitatea Conțești, a fost prins de radar. Polițiștii i-au făcut semn să tragă pe dreapta, dar tânărul a continuat cursa nebună.

Marius Buga, corespondent Pro TV: "Fugărit de echipajul de la Rutieră, șoferul a ieșit de pe Drumul Național 71 și a intrat pe un drum comunal. Din nefericire, la câteva sute de metri, într-o curbă deosebit de periculoasă, nu a mai reușit să își mențină direcția și s-a răsturnat într-un canal de irigații. în urma accidentului, tatăl său a fost rănit".

Tânărul și tatăl său au reușit să iasă din mașina distrusă până la sosirea salvatorilor. Bărbatul de 40 de ani a fost rănit la cap, dar a refuzat să fie dus la spital.

Vlăduț Postolnicescu, şoferul cercetat: "Nu mi-am dat seama de viteză. A fost o chestie de moment, adrenalină... Îmi regret faptele, ce s-a întâmplat, dar e prea târziu".

Reporter: "Când ați văzut echipajul radar ce ați făcut?".

Vlăduț Postolnicescu, şoferul cercetat: "Nu mi-am dat seama că mi-a dat semnal, nu știu dacă mi-a dat semnal fix atunci sau când era în fața mea".

Reporter: "Știți cu ce viteză v-a prins?".

Vlăduț Postolnicescu, şoferul cercetat: "Am înțeles de la dânșii că 180”.

Cătălin Postolnicescu, tată şoferului: "A derapat, a intrat într-o curbă cu viteză și asta a fost".

Reporter: "Cam ce viteză avea?".

Cătălin Postolnicescu, tată şoferului: "Nu știu. De unde să știu eu?".

Reporter: "Să știți că l-a surprins radarul cu 182 de kilometri la oră".

Cătălin Postolnicescu, tată şoferului: "Nu cred că avea atât. L-am sfătuit să nu meargă cu viteză".

Localnică: "Este pericol public. Nu e bine să le dai carnetul la tineri, dacă știi că nu au experiență. Nu e bine. Poate ei sunt bine și tu, ca pieton, ajungi înger".

Politiștii au reținut permisul de conducere al tânărului și au deschis dosar penal pe numele său pentru vătămare corporală din culpă. Autoturismul, avariat aproape în totaliate, nu avea asigurare CASCO.
 


VIDEO PROTVPLUS.RO